Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok pobijedio Dubravu s 33 koševa razlike!


Domaći su dobro otvorili. Smajlagić je zabio prvih pet koševa za Zabok, a nakon trice Tomasa u 4. minuti na semaforu je stajalo 8:2. Slijedilo je nekoliko brzopletih napada i izgubljenih lopti, razigrao se kod gostiju Šutalo i Dubrava je u 7. minuti imali tri koša viška (10:13). Ipak u zadnje tri minute  minute Zabok je povezao redove, ponovno se pojavio Smajlagić i "žuti" su nakon prve četvrtine imali pet koševa viška (23:18).

U drugoj četvrtini Zabok je znatno podigao agresivnost u obrani. Posebno se istaknuo Lisica koji je ukrao nekoliko lopti, a onda je i u 14. minuti iznudio nesportsku pogrešku Hortmana, nakon koje Zabok ima +9 (32:23). Dubravu je još neko vrijeme na pristojnom razmaku serijom koševa držao Šarac. Zabok prelazi na "zonu", a  u 19. minuti dvije trice veže Anzulović, da bi nakon lijepe akcije Črnjevića pod košem Zabok na "veliki odmor" prenaša lijepih 13 koševa viška (44:31).

Sve je bilo riješeno u trećoj četvrtini. Zabok je dodatno pojačao obranu, Dubrava jednostavno nije mogla odgovoriti na ta pritisak i prednost Zaboka je rasla iz minute u minutu. Sjajno je četvrtinu otvorio Tomas, na njega se nadovezao Jambrović, da bi u posljednjim minutama treće četvrtine malu simultanku odigrao i odlični Lisica, tako da je pred zadnjih deset minuta igre Zabok imao 34 koša viška (75:41), nakon što je treću četvrtinu dobio rezultatom 31:10.

Gosti su se u 36. minuti uspjeli spustiti na -26 (86:60), no serijom od tri trice Zabok opet diže prednost na preko 30 koševa razlike, do konačnih +33 (99:66),

Zabok nije imao slabog igrača u ovoj utakmici, ali svakako treba istaknuti Tomasa i Lisicu. Luka Tomas utakmicu je završio a 22 koša, 4 skoka i 3 asistencije, a Šime Lisica na 19 koševa, te po 5 skokova i asistenciju. Uz odličnu statistiku Lisica je pokazao i zavidnu borbenost, što je publika nagradila pljeskom. Sven Smajlagić je u debiju postigao 13 koševa uz po 4 skoka i asistencija, dok je Markus Lončar uz 10 koševa, 8 puta uspješno skočio, 5 puta uspješno asisitrao i podijelio čak 5 blokada igračima Dubrave. Najbolji  u redovima Dubrave s 11 koševa, 5 skokova i 7 asistencija bio je Josip Gulam, a 11 koševa postigao je i Fran Vujić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook