Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok dobiva novi trg i to vrlo simboličnog naziva. Evo kako će se zvati

Prijedlog bi se trebao naći već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća


Veliki otvoreni prostor između Regeneracije i zabočke Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću (ŠUDIGO), postat će novi zabočki gradski trg i to upravo na zajednički prijedlog Regeneracije i spomenute srednje škole.

Kako nam je rekao direktor Regeneracije, Anđelko Švaljek, njihov je prijedlog već službeno upućen Gradu Zaboku. -Riječ je o prostoru na kojem se redovito sastaju i druže naši mladi, prije svega učenici ŠUDIGO-a, a isto tako, tu se organiziraju brojna događanja. Eto, i sad će u svibnju, točnije, 28. svibnja Zabočka urbana kultura organizirati na tom mjestu crtanje murala i koncert. Kad sve to uzmemo u obzir, kao i činjenicu da je Zabok grad u kojeg se mladi iz čitavog Zagorja već generacijama dolaze družiti, okupljati, zabavljati, te da je u blizini Ulica mladih, naš je prijedlog da se taj trg nazove Trg mladosti. Uostalom, Zabok ima i Nogometni klub 'Mladost', tako da bi ovaj trg svojim imenom dodatno trebao simbolizirati kako je Zabok grad mladosti, odosno, grad mladih – pojasnio nam je Švaljek.

U neformalnom razgovoru s gradonačelnikm Zaboka, Ivanom Hanžekom, dobili smo potvrdu kako je Grad zaprimio prijedlog Regeneracije i ŠUDIGO-a, a što se tiče daljnje procedure, Hanžek je najavio kako će se taj prijedlog naći već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, kako bi vijećnici raspravili i odučili o tom prijedlogu, no, kako nam se čini, niti gradonačelnik, niti većina u Vijeću, ne bi trebala imati ništa protiv da Zabok dobije još jedan trg.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook