Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočko gradsko poduzeće 'Plavinka' promijenilo vrijeme ukopa pokojnika

Uvjeti su mijenjani zbog nezadovoljstva građana


Osim o točci dnevnog reda na kojoj se povela najduža rasprava, a tiče se nezadovoljstva mještana Jakuševca o tijeku izgradnje aglomeracije, o čemu smo pisali OVDJE, na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Zaboka našlo se još nekoliko točaka na koje su vijećnici trebali donijeti odluke.

Tako je prihvaćena odluka o Općim uvjetima isporuke komunalne  usluge ukopa pokojnika, koju je pojasnila direktorica poduzeća Plavnika Sonja Horvat. – Uvjeti su mijenjani zbog nezadovoljstva građana o vremenu ukopa tijekom ljetnih mjeseci, o čemu se raspravljalo i na sjednicama Gradskog vijeća. U ovom novom pravilniku stoji kako će vrijeme ukopa od 31.10. do 31. 3. biti od 10 do 16 sati, a u ostalim, ljetnim mjesecima od 10 do 18 sati. U pravilu, ukopi se ne održavaju subotom, nedjeljom i blagdanom, ali se mogu, u izvanrednim situacijama izvršiti – rekla je Horvat.

Prihvaćeno je još i izvješće gradonačelnika o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje 1.10. do31.12.2022., kao i pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provođenju postupka jednostavne javne nabave.

Na samom početku sjednice, istaknuto je kako svoj mandat, koji je bio u mirovanju, aktivira vijećnica Valentina Đurek (umjesto Đurek u vijeću je do sada bila njezina zamjenica Štefanija Kolar) te je mandat nastavljan s 10. siječnja 2023.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook