Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočki lovci misom slavili blagdan sv. Huberta. Župnik ih oštro upozorio: 'Nije lovac onaj koji za sobom ostavlja pustoš'


Svečanim večernjim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice u Zaboku članovi Lovačkog društva „Trčka“ Zabok proslavili su u četvrtak, 3. studenog blagdan sv. Huberta, svog nebeskog zaštitnika.

Misno slavlje predslavio je župnik Branko Risek koji je u homiliji istaknuo kako nam sveci, među kojima i sv. Hubert, svjedoče da se kroz ljudski život ne tapka u mjestu, pogotovo ne u mizeriji života, već dozrijeva i napreduje, te postiže svetost.

- Hubert je prepoznao Kristov govor i dao se na velike promjene u svom životu. Krist, kojemu se tada okrenuo, postupno ga je odgajao za sebe, mijenjao duhom svoga evanđelja, učinio svećenikom i biskupom. Od plemića, lovca, do pastira Crkve i sveca – naglasio je župnik te poslao poruku i lovcima. - Trebamo biti svjesni blagodati prirode koju nam je Bog darovao te sačuvati te blagodati, kako flore, tako i faune, jer lovac je prije svega onaj tko se brine za prirodu, osobito divljač koja obitava na ovome prostoru. Nije lovac onaj tko iznosi iz prirode, tko za sobom ostavlja pustoš, a ne dajući ništa od sebe, niti prirodi, niti društvu u kojemu živi. Zajednica od vas očekuje odgovornost u djelovanju i radu, ne samo za dobro vaše Udruge, nego i za opće dobro zajednice u kojoj živite. – zaključio je homiliju vlč. Risek.

Nakon misnog slavlja, druženje je, uz prigodni domjenak, nastavljeno u prostorijama lovačkog doma.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook