Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočka Gradska uprava dobila prvi certifikat Youthpass

Youthpass namijenjen je projektima financiranim iz programa EU za mlade te kao europski instrument priznavanja neformalnog učenja na polju mladih, Youthpass jača društveno prepoznavanje rada mladih


Prvi certifikat Youthpass stigao u Gradsku upravu Zabok. Youthpass namijenjen je projektima financiranim iz programa EU za mlade te kao europski instrument priznavanja neformalnog učenja na polju mladih, Youthpass jača društveno prepoznavanje rada mladih.

Grad Zabok i Krapinsko-zagorska županija odabrani su za sudjelovanje u projektu strateškog partnerstva Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level. Projekt Europe Goes Local najveći je europski projekt u području rada s mladima te se provodi uz financijsku potporu programa Erasmus+.

Sveukupno 18 jedinica lokalne samouprave iz Hrvatske odabrano za sudjelovanje u ovom projektu, a projekt će uključenim JLRS-ovima pružiti višemjesečnu stručnu podršku pri uspostavi/unaprjeđenju lokalnih sustava rada s mladima prilagođenu individualnim potrebama svake JLRS.

Za sudjelovanje u projektu ispred Grada Zaboka prijavljena je mr. Martina Šarić, dipl. iur.,viša stručna suradnica za društvene djelatnosti u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i javne potrebe. Od 24. do 27. 11. 2019. je sudjelovala u aktivnostima  projekta u Mariji Bistrici i stekla certifikat Youthpass koji je sastavni dio strategije Europske komisije za usvajanje i priznavanje neformalnog učenja. Glavni ciljevi koji se žele postići Youthpassom vezani su uz priznavanje neformalnog učenja diljem Europe koji podrazumijevaju pozitivnije stavove o kompentencijama dobivenim ovakvim projektima, promociju aktivnog sudjelovanja mladih ljudi i sl. Projekt doprinosi jačanju uloge i kvalitete rada s mladima, te politike za mlade u Europi. Aktivnosti transnacionalne suradnje podupiru razvoj kompetencija stručnjaka aktivnih u radu s mladima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook