Prethodni članak
Sljedeći članak

Za sakralne objekte stradale u potresu osigurano 300.000 kuna

Župan Krapinsko - zagorske županije objavio je Javni poziv za hitnu sanaciju štete prouzročene potresom na nepokretnim kulturnim dobrima – sakralnim objektima u Krapinsko - zagorskoj županiji


Krapinsko-zagorska županija proglasila je prirodnu nepogodu za područje grada Donja Stubica, općine Gornja Stubica i općine Marija Bistrica nastale uslijed potresa koji je 22. ožujka 2020. pogodio spomenuta područja pri čemu su nastale velike materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima. Radi intenziteta posljedica potresa upravo na sakralnim objektima, preraspodjelom sredstva u proračunu Krapinsko - zagorske županije za 2020.g. iznimno su osigurana sredstva za hitnu sanaciju štete prouzročene potresom na nepokretnim kulturnim dobrima – ograničeno na sakralne objekte koji se nalaze u navedenim jedinicama lokalne samouprave. Dodjela financijskih sredstva za tu namjenu provodi se temeljem Javnog poziva za hitnu sanaciju štete prouzročene potresom na nepokretnim kulturnim dobrima – sakralnim objektima u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ukupna sredstva u okviru Javnog poziva iznose 300.000 kuna, a traje do 26. kolovoza.

Prioritetno područje Javnog poziva je nepokretna kulturna baština stradala u potresu – sakralni objekti i to građevine i kompleksi. No, s obzirom na ograničenu vrijednost ovog Javnog poziva Župan Krapinsko - zagorske županije može prije isteka roka za podnošenje prijava zatvoriti Javni poziv. Prijavitelj na Javni poziv može prijaviti jedan projekt hitne sanacije štete, a može zatražiti financiranje radova na hitnoj sanaciji štete do sto posto sredstava predviđenih za provedbu Javnog poziva odnosno maksimalno 300.000 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook