Prethodni članak
Sljedeći članak

Za čistačicu u bolnici javila se 42 kandidata, danas pišu test


Čak 42 kandidatkinje i kandidata pišu test za čistača, odnosno čistačicu u Općoj bolnici u Bjelovaru. 

Na natječaj kojim je bolnica tražila pet čistačica javile su se čak 42 osobe: 40 žena i dva muškarca. Za jedno radno mjesto, dakle, stiglo je više od osam prijava.

Bolnica je objavila i popis kandidata za pismeno testiranje za radno mjesto spremačice na određeno vrijeme, za koje se traži osnovna škola. Testiranje će se obaviti u utorak u 14 sati u bolnici, a pisani ispit trajat će 45 minuta, piše Danica.

Nije dopušteno prepisivanje, niti korištenje mobitela ili šalabahtera. Kandidati su upućeni da prouče stručnu literaturu, odnosno dokument Hrvatski nacionalni standardi čišćenja prostora u kliničkim i bolničkim zdravstvenim ustanovama.

Pitanja će biti iz poglavlja Smjernice za postupke čišćenja, Učestalost čišćenja/dezinfekcije po funkcionalnim područjima te Standardni operativni postupak čišćenja u zdravstvenim ustanovama.

Nakon pisanog dijela ispita, povjerenstvo će “kroz razgovor s kandidatima utvrditi interese, profesionalne ciljeve i motivaciju istih za rad na radnom mjestu spremačica, kao i stečeno radno iskustvo u struci te rezultate ostvarene u dosadašnjem radu”.

Nakon ispita, povjerenstvo će ravnateljici bolnice Saneli Grbaš Bratković dostaviti listu kandidata s osvojenim bodovima. Ravnateljica će donijeti konačnu odluku o tome kojih će pet kandidata dobiti posao.

Inače, plaće spremačica u bolnici nakon ovogodišnjeg povećanja u prosjeku iznose između 700 i 800 eura neto mjesečno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook