Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro kreće izgradnja i trećeg dječjeg igrališta u Oroslavju!


Potpisan je danas ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječjeg igrališta u naselju Andraševec u Oroslavju.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Viktor Šimunić te direktor poduzeća Šeničnjak-promet Danijel Šeničnjak.

To je već treće dječje igralište u protekle dvije godine, koje će se graditi i uređivati. Jedno je već otvoreno, ono u Parku obitelji Prpić, dok je drugo, ono u Parku Vranyczany, pri samom završetku, a gradonačelnik ističe kako je ponosan na to što se na zasada jedno uređeno i otvoreno igralište dolaze igrati i družiti i djeca iz okolice, a ne samo iz Oroslavja.

Zbog lošeg stanja postojećeg dječjeg igrališta u Andraševcu, pristupilo se izgradnji novog. – Za to samo prvo morali riješiti imovinsko – pravne odnose vezane na Društveni dom u Andraševcu, potom urediti dio doma kojem je prijetilo urušavanja i ojačati dom, kako bismo pored mogli urediti dječje igralište – kaže gradonačelnik.

Vrijednost radova je 60 tisuća eura, a financirat će se iz Gradskog proračuna. – Ukoliko se pojavi neki dugi izvor financiranja, bit ćemo spremni javiti se. No, ne želim dopustiti da Grad sprema projekte u ladice i čeka. Nema više toga. Primjer dobre prakse je i izgradnja sportskih svlačionica, koje ćemo uskoro otvoriti. Krenuli smo vlastitim sredstvima, u međuvremenu se pojavio natječaj, javili smo se i dobili 169 tisuća eura za svlačione – kaže Šimunić.

Novo igralište kod doma u Andraševcu imat će četiri nove sprave, bit će ograđeno, kao i novo nogometno igralište. – Radovi počinju s 11. ožujka, a rok su nam tri mjeseca, a vjerujem da ćemo to završiti i prije – najavio je Danijel Šeničnjak ispred izvođača radova.

No, neće se tu stati. Ni s dječjim igralištima, ali ni s uređenjem ovog Društvenog doma. Naime, gradonačelnik je najavio kako je u tijeku natječaj za izvođača radova za streetball igralište u Mokricama, za što je Grad dobio sredstva preko Hrvatske lutrije. – Bit će to prva faza radova, a u drugoj fazi u planu je uređenje odbojkaškog igrališta te dječjeg igrališta u Mokricama. Što se Društvenog doma u Andraševcu tiče, u izradi je projektna dokumentacija, a idejni projekt je već gotov. Planiramo mijenjati krovište, dići kat i urediti na katu osam prostorija za udruge i bendove. Imamo brojne udruge koje funkcioniraju preko 30 godina, a nemaju svoj prostor. Ovo je idealna situacija, a dom ima i veliku halu za bilo kakva događanja. Kad se uredi dječje igralište i dom, uredit ćemo i parking i centar Andraševca bit će tako uređen i spreman uza nove generacije – zaključio je gradonačelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook