Prethodni članak
Sljedeći članak

VRIJEDNA DONACIJA: Dva televizora za Odjel ginekologije i porodništva i monitor vitalnih funkcija za Odjel pedijatrije


Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana danas je primila dvije vrijedne donacije, obje u vrijednosti oko 10.000 kuna.

Tvrtka Hon – ing donirala je Odjelu ginekologije i porodništva dva televizora, a MK Zagorski orlovi Odjelu pedijatrije donirao je monitor vitalnih funkcija i poklone za djecu na odjelu.

Matija Krznar, voditelj prodaje u Hon – ingu, rekao je da su se na donaciju odlučili pošto tvrtka ove godine slavi30 godina postojanja.- Pokušali smo donacijom pomoći Odjelu porodništva, da nam bude čim više djece u županiji i da boravak u bolnici čim lakše prebrode naše rodilje – rekao je Krznar.

Ivan Šalec, predsjednik MK Zagorski orlovi, rekao je da je klub prepoznatljiv po humanitarnim akcijama.

– Imamo je svake godine, pa smo moto – mrazovi, nedavno smo darivali Klaićevu bolnicu, a sada smo ovdje na našem području. Za donacije sami članovi odvajaju iz svojih džepova, nalazimo donatore i sponzore, a pomaže i Grad Oroslavje – rekao je Šalec.


Ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina zahvalio je na vrijednim donacijama. - Hvala tvrtci Hon-ing na donaciji. Tvrtka je društveno odgovorna tvrtka i ovo nije prva donacija njezina donacija našoj bolnici. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti suradnju kroz donacije. Hvala i Moto klubu na donaciji, obzirom na važnost naše pedijaterije i na velikbroj pacijenata koji dolaze na taj odjel. Imali smo neki dan rekord pregleda djece u jednom danu kroz hitnu ambulantu, posebno s obzirom na virusnu priču i ovaj aparat će nam doprinijeti tome da naša dječica imaju bolju skrb – rekao je Vančina.


Zahvalili su i voditelji odjela koji su primili donacije. Dr. Rajko Fureš istaknuo je da će donacija televizora olakšati boravak rodilja, trudnica i ginekoloških pacijentica na odjelu. – Sada, s tom donacijom, sve sobe su opremljene televizorima, a želja nam je da i rađaonice opremimo televizorima da i u trenucima poroda učinimo ženama boravak u rađanoici što ugodniji – zaključio je Fureš.


Boris Adašević, voditelj Odjela pedijatrije, zahvalio je MK na donaciji monitora. – To je uređaj koji koristimo svakodnevno i jako nam je važan u radu, osobito u zimskim mjesecima kada imamo veliki broj hospitalizirane djec – rekao je Adašević.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook