Prethodni članak
Sljedeći članak

Vježbala je skok s 1500 m: U padu aviona stradala državna prvakinja u padobranstvu


Foto: ZC Croatia/ Padobranski klub ''Croatia''/Facebook

U jučerašnjem padu sportskog zrakoplova u šumi južno od Kerestinca, u blizini aerodroma Lučko, jedna osoba je smrtno stradala, a četvero ljudi je ozlijeđeno, objavilo je u subotu Ravnateljstvo Civilne zaštite. 

U padu zrakoplova ozlijeđena je i Veselka Klobučarić-Pirc, predsjednica padobranskog kluba Croatia i viceprvakinja Europe u skokovima na cilj.

Portal 24sata razgovarao je s njenim suprugom Zdravkom koji je rekao kako Klobučarić-Pirc ima prijelom noge, a sumnjaju i na ozljedu kralježnice.

"Poletjeli su i trebali odraditi skok s 1500 metara, jer su trenirali za predstojeće državno prvenstvo", rekao je njen suprug.

Klobučarić-Pirc je po struci inženjerka grafičke tehnologije te nastavnica padobranstva. Skače od 1985. godine i otad je s padobranom skočila čak 4708 puta.

Bila je članica Državne reprezentacije bivše Jugoslavije od 1990. do 1991. godine - klasične discipline i paraski. Viceprvakinja bivše Jugoslavije u skokovima na cilj 1990. godine. Članica Državne reprezentacije RH od 1992. do 2012.g, viceprvakinja Europe u disciplini skokova na cilj te 3. mjesto ekipno žene u skokovima na cilj u Osijeku, 2007.

Višestruka je državna prvakinja RH i osvajačica brojnih medalja s europskih i svjetskih kupova te visokih plasmana na europskim, svjetskim prvenstvima i Mundijalima u skokovima na cilj te disciplini paraski, stoji na web stranici Zrakoplovnog centra Croatia.

Vrhunska je sportašica Hrvatske I kategorije HOO-a, dobitnica pet statua Orao za najboljeg padobranca/padobranku godine u RH. Dobitnica je nagrade za životno djelo Dr. Oton Kučera za trajni doprinos u promicanju tehničke kulture Zagreba, 2006. Članica je ekipe PK Croatia i Nacionalna sutkinja za discipline: skokovi na cilj/pojedinačni figurativni skokovi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook