Prethodni članak
Sljedeći članak

IZDANO UPOZORENJE: Danas moguće opasno vrijeme u većini zemlje. Evo detalja


Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za nedjelju je ponovno za većinu Hrvatske izdao upozorenje, odnosno upalio meteoalarm, ovoga puta žuti, što znači potencijalno opasno vrijeme.

Očekuje se promjenljivo vrijeme, mjestimice u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Ponegdje će padati kiša te pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno moguće i izraženiji, osobito u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar će biti slab do umjeren, sjeveroistočni i istočni, poslijepodne na zapadu sjeverozapadni. Slab do umjeren sjeverozapadnjak puhat će i na Jadranu, a uz obalu ponegdje bura, osobito na sjevernom dijelu, lokalno i s jakim udarima, a u prvom dijelu dana mjestimice jugoistočnjak, javlja DHMZ.

U svojoj opsežnijoj prognozi, HRT javlja da se u nedjelju očekuje oblačnije vrijeme, češća kiša, lokalno i obilnija, pa i uz grmljavinu, a u ponedjeljak će biti prolazno stabilnije, većinom suho i sunčanije pa opet promjenjivije.

"U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačnije, osobito prema zapadu, gdje će povremeno padati kiša, a može i zagrmjeti. Vjetar većinom slab, u Podunavlju i umjeren istočni. Najniža temperatura od 14 do 16 °C, najviša od 22 do 26 °C", navodi u svojoj prognozi za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing.

U središnjoj Hrvatskoj bit će svježije. Ujutro će prevladavati oblačno, povremeno s kišom, a unatoč djelomičnom razvedravanju i od sredine dana valja računati na mjestimice obilnije pljuskove i grmljavinu. Vjetar većinom slab sjeveroistočni.

Odveć jakog vjetra neće biti ni na zapadu zemlje. Mjestimična kiša padat će uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Istre, lokalno izraženija i praćena grmljavinom. Duljih sunčanih razdoblja bit će osobito na obali sjevernog Jadrana. Najniža temperatura zraka od 10 °C u unutrašnjosti do 19 °C na otocima. Najviša između 20 i 25 °C, a u gorju i malo niža.

U Dalmaciji će naoblaka biti promjenjiva. Kiše će biti većinom u unutrašnjosti, ponegdje i u obliku obilnijih pljuskova. Popodne češća sunčana razdoblja. Umjeren jugoistočni vjetar u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverozapadnjak, kojeg će prema otvorenom moru biti već od jutra. Najviša temperatura zraka do 24 °C.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook