Prethodni članak
Sljedeći članak

Više od pola milijuna kuna za projekte u Gupčevom kraju

Čak 501.800,00 kuna stižu u Turiustičku zajednicu područja Donja Stubica i Gornja Stubica, kroz natječaje i javne pozive Hrvatske turističke zajednice, Krapinsko – zagorske županije i Turističke zajednice KZŽ


Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica ostvarila je više od pola milijuna kuna bespovratnih sredstava za šest različitih projekata, a putem potpora Hrvatske turističke zajednice te Krapinsko – zagorske županije i Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije.

Manifestacije s velikom posjećenošću

Najveća potpora ostvarena je putem Hrvatske turističke zajednice, i to 461.800,00 kuna te je to najveća potpora iz HTZ – a od svih lokalnih turističkih zajednica u našoj županiji. Putem javnog poziva Krapinsko – zagorske županije ostvareno je 20 tisuća kuna, a jednako toliko i putem natječaja županijske turističke zajednice. Sredstva su dobivena za manifestaciju Ljeto u dvorcu Oršić, 85.500 kuna, koja je ove godine ostvarila izuzetno veliku posjećenost, zbog raznolikosti sadržaja i atraktivnih koncerata koji su održani na jednoj od najljepših pozornica u Zagorju. Nova manifestacija Stubica fest koja je u Donju Stubicu privukla na tisuće posjetitelja dobila je 168.100 kuna te se pokazala kao izuzetno dobra ideja i organizacija proslave Dana grada Donja Stubica, obzirom da su koncerti bili pun pogodak, baš kao i brojna događanja na drugim lokacijama kroz centar grada. Tu je i 107.400 kuna za projekt Pružanje kvalitetnih turističko informativnih aktivnosti u novom KTIC – u. - Obzirom da od listopada prošle godine Turistička zajednica djeluje na novoj adresi, u zgradi stare žandarmerije koja je uređena sredstvima Europske unije, tu je i prostor namijenjen za izložbe, radionice, prezentacije, sastanke i slično. Dobivena sredstva iskoristit ćemo, između ostalog, za postavljanje informativnog vanjskog totema kojega će moći koristiti turisti i lokalno stanovništvo, a pružat će sve potrebne informacije o događanjima, institucijama u Gupčevom kraju, uz karte, video, fotografije i slično. U završnoj je fazi i izrada promo filma Gupčevog kraja, koji će pokazati sve atrakcije, događanja i ponudu Gupčevog kraja kroz sva četiri godišnja doba – kaže Marina Breber, stručna suradnica Turističke zajednice. Izradit će se i distribuirati razni info materijali, a u planu je, kažu iz Turističke zajednice, i dizajn i tisak letka o naselju Hižakovec, rodnom mjestu Matije Gupca, kao i letka 'Prirodne blagodati Gupčevog kraja' s promocijom OPG – ova.

Jesen u Gupčevom kraju

U rujnu slijedi manifestacija Ususret manifestaciji 25. Susreti za Rudija, za koju je TZP Gupčev kraj dobila 75 tisuća kuna, a donijet će veliki koncert Prljavog kazališta kod Spomenika Matiji Gupcu, 9. rujna. Projekt Jesen u Gupčevom kraju dobio je 37.800 kuna, a podrazumijeva jesenske manifestacije, radionice, izradu jesenskih motiva te promociju jesenske ponude ugostiteljskih objekata i OPG – ova ovog kraja. Uređuje se i Vidikovac prijateljstva na brdu Stubički Kamenjak, a s ciljem revitalizacije i zaštite područja. Za taj je projekt dobiveno 28 tisuća kuna, a do sada je posađeno novo bilje, a iz Turističke zajednice najavljuju kako će se postaviti dvije nove klupe, ljuljačka, stolić te info ploča.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook