Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Na Marijinu adresu stiglo je 400 identičnih pisama


Malo je za reći da se Marija Kovačić iznenadila kad ju je prošlog mjeseca posjetio poštar, koji je isto tako bio u čudu s obzirom na pošiljku, točnije broj pošiljaka koje mora isporučiti gospođi Mariji. Kasnije se brojanjem ustanovilo kako je Mariji stiglo preko 400 istih pisama od istog pošiljatelja, piše Podravski list na svom portalu.

– Poštar koji mi je dostavljao ove kuverte nije mogao suspregnuti smijeh. On kaže da se ovo nikad prije nije dogodilo. On je samo vadio i vadio ta pisma, kroz smijeh mi je pokušao objasniti da je njegova dužnost da mi ih dostavi, jer je poštarina plaćena i pošiljka mora biti uručena primatelju – navela je Marija Kovačić.

Ova je Ludbrežanka sav svoj radni vijek provela kao zaposlenica Belupa, većinom u sada zatvorenom pogonu u Ludbregu, a nešto malo i u Koprivnici. Budući da Podravka grupa, koja je između ostalog i vlasnik Belupa, svim svojim bivšim zaposlenicima koji su se umirovili kao djelatnici Podravke svake godine prije Božića daruje paket, praksa je to koja je vrlo draga umirovljenicima, a u tu se svrhu šalje i poziv na kućnu adresu, kako bi korisnici znali kada mogu pokupiti svoje pakete. Upravo je 400 takvih poziva došlo na adresu Marije Kovačić.

– Moram priznati da mi je u prvi trenutak bilo neugodno kad sam primila 400 kuverata. Nisam odmah znala o čemu se radi, svašta se događa na svijetu, možda sam žrtva neke prevare, pomislila sam si. No vrlo brzo shvatila sam da se vjerojatno radi o greški pa je i meni bilo smiješno. No pitam se tko je spakirao 400 kuverti s istom adresom, a da to nije uvidio – kaže Marija Kovačić, koja je isto tako zbijale šale nakon ovog neobičnog događaja.

– Šalila sam se da ću iznajmiti kamion i doći po mojih 400 paketa, a njih ću podijeliti prijateljima – navela je Marija Kovačić. No, Marija se nakon šale zabrinula, jer se sjetila mogućnosti da je ovih 400 poziva koji su došli na njezinu adresu značilo da 400 ljudi nije primilo poziv za preuzimanje paketa.

– Znam koliko to znači ljudima. Mirovine su male, a ovaj paket, posebice prije Božića, osim što pomogne materijalno, mnogo znači i emocionalno. Odmah sam kontaktirala Anu Katanu, isto tako Podravkinu umirovljenicu, ali i poznatu sindikalisticu koja još uvijek ima poznanstva u Podravki i Belupu. Ona je zvala u Koprivnicu te dokazala da su moji strahovi očito bili opravdani, a greška je odmah po pozivu bila ispravljena i poslani su novi pozivi. I tako smo spasili Božić – našalila se za kraj Marija Kovačić za Podravski list.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook