Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO INTERVJU] 'Rekonstrukcija državnih cesta, radovi na kumrovečkoj pruzi i izgradnja mrtvačnice kapitalni su nam projekti u 2020. godini'


S načelnicom Zagorskih Sela razgovarali smo o planiranim projektima za sljedeću godinu. - Sljedeće godine su nam kapitalni projekti rekonstrukcija državnih cesta, revitalizacija kumrovečke pruge što bi nas povezalo sa Zagrebom. Tu je izgradnja mrtvačnice jer postojeća ne zadovaljava uvjetima. Pri rješavanju smo imovinsko-pravnih odnosa, u 2020. planiramo izgraditi projektnu dokumentaciju s građevinskom dozvolom te bi aplikacijom na resorna ministarstva krenuli u izgradnju mrtvačnice - rekla je načelnica Ksenija Krivec Jurak.

Napomenula je i kako je županijska cesta u naselju Miljana ove godine presvučena novim asfaltom u dužini od 800 metara, što čini predzadnju fazu, a Općina je u pregovorima sa ŽUC-om da se dionica od preostalih 750 metara sljedeće godine asfaltira. U suradnji s Hrvatskim cestama potpisan je ugovor s izvođačem radova za presvlačenje za rekonstrukciju dijela državne ceste 229 i klizišta u naselju Plavić, a sljedeće godine očekuje se početak radova na istoj državnoj cesti kod dionice Bratkovec- Harina Zlaka koja je u izrazito lošem stanju. - S Hrvatskim cestama intenzivno dogovaramo rekonstrukciju državne ceste 229 u dijelu od Razvora do Zagorskih Sela, a taj projekt je pristala poduprijeti i Vlada na sjednici održanoj nedavno u Krapini. Ta cesta je od velikog značaja zbog povezanosti Zagorskih Sela s ostatkom Zagorja - objasnila je načelnica.


Spomenula je i pronatalitetne mjere koje ima Općina. - Ove smo godine po drugi put u mojem mandatu povećali naknade novorođenu djecu. Za prvo dijete iznosi 2000 kuna, za drugo 2500, a za treće i svako sljedeće 3000 kuna. Jedna smo od prvih općina u Krapinsko-zagorskoj županiji koja potiče kupnju nekretnina na području općine u iznosu od 20 tisuća kuna. Ove se godine jedna obitelj aplicirala na tu mjeru, a prema nekim naznakama sljedeće godine bi to moglo biti tri obitelji. Već su nam se dvije obitelji doselile u Zagorska Sela što nam pruža veliko veselje jer su Zagorska Sela mala općina s malo stanovnika. Svako obitelj i svako novorođeno dijete su velika vrijednost za općinu - objasnila je. Načelnica je istaknula odličnu suradnju s Krapinsko-zagorskom županijom i Vladom Republike Hrvatske, nadležnim ministarstvima koja prepoznaju njihove projekte te vrijednost ostanka stanovništva u ruralnim nerazvijenim sredinama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook