Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo kako bi se trebala nadoknaditi nastava u zagorskim školama


Krapinsko-zagorska županija je kao osnivač 30 osnovnih i 9 srednjih škola zatražila od Ministarstva znanosti i obrazovanja suglasnost za nadoknadu dana provedenih u štrajku uz primjenu sljedeća tri načina:

1) Produljenje nastavne godine: Produljenje nastavne godine do 26. lipnja 2020. godine.

2) Odstupanje od utvrđenih rokova za odmor učenika: a) Realizacija zimskog odmora učenika na način da zimski odmor učenika počinje 24. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine. b) Odstupanje od drugog dijela zimskog odmora za učenike u cijelosti. c) Realizacija proljetnog odmora učenika na način da proljetni odmor učenika počinje 10. travnja 2020. godine i traje do 13. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.

3) Rad subotama ukoliko je u radnom tjednu bilo manje od pet nastavnih dana

Način nadoknade dana provedenih u štrajku za učenike završnih razreda srednjih škola - pristupa se istom modelu produljenja nastavne godine i nekorištenja 2. dijela zimskih praznika, a ostatak potrebnih nastavnih dana srednje škole će planirati prema vlastitim potrebama ovisno o broju potrebnih dana nadoknade.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook