Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Dijete u Zagrebu snimilo 81-godišnjeg pedofila i poslalo ga u zatvor


Policijske statistike bilježe porast kaznenih djela na štetu djece i obitelji. Novi bizaran primjer dolazi iz Zagreba. 81-godišnjak se nabacivao maloljetnoj djevojčici koja je sve snimila i poslala seksualnog predatora iza rešetaka, objavio je Dnevnik Nove TV .

"Kada ćemo otići na piće? Na sok nekakav ili kavicu? Kolače? Koktelčić neki?", tako se 81-godišnjak obratio maloljetnoj djevojčici. Nije ga zaustavilo ni kad je shvatio da nema šanse, pa je tražio broj njezine prijateljice.

Mještani zagrebačkog kvarta gdje je snimka i nastala su u šoku.

"Što da kažem, za osudu, strašno, ne znam šta bi čovjek, kako bi to kaznio, to je nešto prestrašno. Divim se tom djetetu što je sve snimilo. Eto šta tu možeš reći. Užas", navode.

Struka pohvaljuje reakciju djevojčice, ali iz ponašanja muškarca se iščitava puno dublji problem.

"Ono što je poznato da prije čina zbog kojeg su uhvaćeni pedofili imaju i preko 50 žrtava i zato je jako važno da svaki pedofil bude uhvaćen, da svaki dobije sankciju kako bi se spriječila i buduća zlostavljanja", rekla je za Dnevnik Nove TV psihologinja Gordana Buljan Flander.

U policiji apeliraju na djecu i roditelje da osim na broj 192, ovakve slučajeve mogu prijaviti putem interneta.

"Bitno je naglasiti da se može prijaviti zlostavljanje djece i anonimno, ali i uz sve podatke vaše osobne i kontakt broj telefona, da bi kasnije s vama mogli stupiti u kontakt", naglašava Marija Goatti iz zagrebačke policije.

Za građane dvojbe nema. Zakone treba postrožiti. "Mora se postrožiti malo, da ti starčeki ne diraju djecu. Kada bi se zakon provodio kako treba, onda bi to sve uredu".

81-godišnjak se tereti da je počinio kazneno djelo mamljenje djece za zadovoljavanje spolnih potreba. Ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu do tri godine zatvora, zaključuje za Dnevnik Nove TV novinar Domagoj Mikić.

Pogledajte gnjusan video:

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook