Prethodni članak
Sljedeći članak

U svim zagorskim gradovima i općinama večeras zapaljen po 31 lampion: 'U tišini smo se prisjetili svih stradalih'


Kako su i najavili iz Krapinsko – zagorske županije, večeras, dan uoči središnjeg županijskog obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u svakom gradu i općini na području županije zapaljen je po 31 vukovarski lampion, koji simboliziraju 31. obljetnicu pada grada heroja.

„Riječ je o običaju kojeg je Krapinsko – zagorska županija počela prakticirati među prvima, ako ne i prva, i kojeg provodi svake godine dan uoči 18. studenog“, pojasnili su iz Ureda župana Željka Kolara.

Tako su lampioni zapaljeni i u Pregradi, a uz fotografije, gradonačelnik Marko Vešligaj objavio je večeras sljedeće: "U povodu sutrašnjeg Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje večeras smo na Trgu Gospe Kunagorske zapalili 31 vukovarski lampion za svaku godinu od pada Vukovara, a koje je osigurala Krapinsko-zagorska županija. U tišini smo se prisjetili svih onih koji su dali život za samostalnu i neovisnu Hrvatsku. Prije toga, u Gradskoj knjižnici otvorena je izložba radova vezanih uz Vukovar umjetnice Vlatke Bauer, rođene Vukovarke, koju možete razgledati do 24. studenog."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook