Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Baby boom u Poljani Sutlanskoj: Anica je očekivala dvojke, a dobila Đuru, Juru, Dragicu i Maricu

Majka i četvorke su dobili ime po članovima obitelji jer je ovo doista rijetkost. Traže se kumovi!


 

U Poljani Sutlanskoj dogodio se pravi baby boom, rekla nam je Milica Masnec, jedna od snaha gazde Drage i gazdarice Marice, jer je njihova ovca Anica okotila četiri mala janjeta. Očekivali su da će okotiti dvojke, no nemalo su se iznenadili kad su ulazeći u Aničine odaje shvatili da ova brižna ovca ima tako veliko, inače jako rijetko potomstvo – četiri janjeta.

'Anica je odlična mama, prihvatila je svu četvoricu, pa se zato traže još bolji kumovi, sretna i pomalo u šali kaže gospođa Milica. Svi oni, kao i majka im Anica, dobili su imena po članovima porodice jer takva se sreća rijetko događa. Anica je tako dobila ime po snahi gazde Drageca, Anici, koja se s njim najviše brine o ovoj velikoj obitelji.

Naime, obitelj Masnec nabavila je prije nekoliko godina par ovaca najviše iz razloga da pasu dvorišta. No, jednog dana odlučili su nabaviti i ovna i sada imaju stado od dvadesetak ovaca. Naime, sve te životinje nisu za prodaju niti za klanje već kao ljubimci gazda, a najviše unučadi, Miličine djece Lea (9), Lane (5) i Jana (3) koji žive u drugoj kući, ali u istom dvorištu.

Veterinar je obitelji rekao da će ovca Anica imati dvojke, svi su se radovali tome i Anica je sve obavila sama. Ujutro su našli jedno janje, zatim je gospođa Marica došla baš u trenutku kad je okotila drugo, a kad su kasnije shvatili da je kraj Anice i treće janje, sreći nije bilo kraja. No, kad je gospođa Anica došla obići ovcu Anicu, zamislila se vidjevši nekakvo mače uz njih. Bilo je to četvrto janje! Iako se nisu nadali i očekivali da će ovca odbaciti kojeg potomka jer ih je previše, ovca Anica lijepo se brine o njima, puno jede i dobro hrani svoju janjad. Ukućani samo provjeravaju da nije možda gladna jer četvero malih ipak treba othraniti.

Iako su svi oduševljeni, ova ovčja obitelj najviše raduju djecu Za one koji ne znaju gospođa Milica je objasnila da janjad, čim se okoti, izgleda kao malo mače na dugim nogama i već za sat vremena počne trčkarati. Vesela obitelj Majsec i sretna obitelj ovce Anice uživaju u Poljani Sutlanskoj i nema nikakve bojazni da bi netko od njih završio kao nečija delicija. Ovca Anica, Đuro, Jura, Dragec i Marica jednostavno su samo ljubimci krasne obitelji Masnec.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook