Prethodni članak
Sljedeći članak

Vetropack Straža pri samom je kraju najvećeg projekta u svojoj povijesti – izgradnje nove staklarske peći


Vetropack Straža pri samom je kraju najvećeg projekta u svojoj povijesti – izgradnje nove staklarske peći. Ovaj je projekt golem doprinos jačanju pozicije Vetropack grupe na europskom tržištu i zadovoljavanju tržišnih zahtjeva. Izgradnji nove peći prethodili su opsežni građevinski infrastrukturni radovi koji su značajno promijenili izgled tvornice. Izgradnja same peći trajala je 8 i pol tjedana, tijekom kojih je na gradilištu povremeno bilo do 250 vanjskih izvođača i 40 internih zaposlenika. Bio je to vrlo zahtjevan projekt, posebno s obzirom na mjere uvedene uslijed COVID-19 epidemije, ali je završen na vrijeme i bez većih incidenata.

S povećanim kapacitetom nove peći i dodatnom četvrtom proizvodnom linijom, Vetropack Straža sad je u mogućnosti proizvesti gotovo 1000 tona stakla dnevno. Dodatni kapacitet jača konkurentnost kompanije i odnos s postojećim kupcima, ali i omogućuje razvoj novih proizvoda u zelenoj, smeđoj i cuvee boji, dakle u segmentu vina i piva, što znači i mogućnost pridobivanja novih kupaca.

 

Nova peć značajno podržava ciljeve Vetropack Straže u postizanju visoke kvalitete stakla, poboljšane produktivnosti i sigurnijih radnih mjesta. No unatoč većem kapacitetu, potrošnja energije značajno je smanjena, što potvrđuje Vetropackovu ulogu zelenog lidera.

Vetropack Straža
Veropack Straža dio je Vetropack grupe od 1996. Proizvodi, prodaje i distribuira staklenu ambalažu na domaćem i susjednim tržištima: Slovenije, Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i ostalih zemalja u jugoistočnom dijelu Europe.

U 2019., zahvaljujući dobroj ekonomskoj situaciji i sve većim zahtjevima tržišta za održivim i prirodnim ambalažnim materijalima, Vetropack Straža postigla je odlične rezultate. Neto prodaja iznosila je 862,5 milijuna kuna. Početkom 2021. godine, Vetropack Straža zapošljavala je 650 ljudi.

 

Vetropack grupa
Vetropack grupa jedan je od vodećih međunarodnih proizvođača staklene ambalaže za hranu i pića u Europi. Grupa obuhvaća tehnološki visokorazvijene tvornice s prodajnim i distribucijskim uredima u Švicarskoj, Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Slovačkoj, Ukrajini, Italiji i Moldavi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook