Prethodni članak
Sljedeći članak

Velike gužve na cestama prema moru

Kolone i povremeni zastoji kod čvora Lučko


Promet je pojačan na cestama u smjeru mora, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, na zagrebačkoj obilaznici (A3) te na graničnim prijelazima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora vozi se u kolonama uz povremene zastoje.

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 3 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon. Na autocesti A7 Rupa-Rijeka kolona je pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije oko 1 km. Pred Krčkim mostom vozi se usporeno u kolonama u oba smjera. Državnom cestom Zagreb-Karlovac (DC1) kolone su povremeno u Rakovom Potoku i Jastrebarskom. Povremeni su zastoji na prilazima turističkim središtima duž obale, objavio je HAK u 10.37.

Pojačan je promet na graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku, a najduža su čekanja na GP Bregana, Macelj, Rupa, Kaštel i Plovanija. Na izlasku iz Hrvatske pojačan je promet na GP Bajakovu.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnom cestom između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnom cestom Kraljevica-Križišće (LC58107) zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook