Prethodni članak
Sljedeći članak

Velika šteta od poplave u Požegi, u Čačincima uništen novi vrtić

Voda je u vrtiću gotovo dosegla strop


Jučerašnja obilna kiša prouzročila je poplavu u Požegi i nanijela veliku štetu. Vatrogasci su objavili slike poplavljenih ulica Požege.

"12.05.2023. od 16:00 sati JVP Grada Požege zaprimila je nekoliko dojava o potrebi ispumpavanja vode iz stambenih i gospodarskih objekata na području Grada Požege. Nevrijeme praćeno jakom kišom i ledom uzrokovalo je zatvaranje pojedinih cesta u Gradu. Po zaprimljenim dojavama na intervencije izlazi dežurna smjena (3 vatrogasca) dok se u postrojbu pozivaju slobodni djelatnici JVP i DVD Požega. Odrađeno je preko 30 intervencija, na kojima je sudjelovalo 20 vatrogasaca i 6 vozila. Po završetku dana oko 23:00 sata zabilježen je požar drvenog objekta na kojemu je sudjelovalo 5 vatrogasaca s 2 vozila te 3 vatrogasca u pričuvi. Završetak intervencije u 01:00 sat. 13.05.2023. do 11:00 sati odrađene su 3 intervencije", napisali su požeški vatrogasci.

Nešto sjevernije od Požege, u mjestu Čačinci, uništen je novi vrtić.
Jako nevrijeme pogodilo je jučer i Virovitičko-podravsku županiju, a zbog tuče i velikih količina kiše najviše je štete u općini Čačinci. Iako se voda povukla još sinoć u 21 sat, dječji vrtić Lipa u Čačincima, koji je otvoren prije godinu i pol dana i u koji je uloženo više od 6 milijuna kuna, značajno je oštećen. Voda je u vrtiću gotovo dosegla strop, tako da vatrogasci danas rade na čišćenju mulja i vode, javlja HRT.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook