Prethodni članak
Sljedeći članak

Svi jahači pokazali su zavidnu vještinu jahanja i upravljanja konjem

U nedjelju je u Stubičkim Toplicama održan Treći poligon turnir u jahanju


U organizaciji Centra „Ritam s konjem“ u nedjelju je u Stubičkim Toplicama bio održan Treći poligon turnir koji je okupio ukupno 24 natjecatelja u dvije kategorije: početnoj i naprednoj. Zadatak je bio savladati zadani poligon u što kraćem vremenu bez grešaka. Svi jahači su u obje kategorije pokazali zavidnu razinu jahanja i dobro upravljanje konjima.

Pobjednici u početnoj razini su: na trećem mjestu Sara Belas na konju Mitzi, na drugom mjestu Marta Repar na konju Aurora i na prvom mjestu Lota Habulin na konju Beba. U napredoj razini treće mjesto je osvojila Lorena Perendić na konju Alegro, drugo mjesto Greta Ciglenečki na konju Brown Sugar i prvo mjesto je osvojila Nikole Kraševac na konju Ciklon.

Važno je napomenuti da su ravnopravno s ostalim natjecateljima u ovom turniru sudjelovali i jahači s određenim vrstama invaliditeta tako da je ovo ujedno i bio turnir jednakih mogućnosti za sve. Centar „Ritam s konjem“ sustavno obrazuje, duži niz godina, putem škole jahanja jahače rekreativnog jahanja. Sustavno razvijaju uz medicinsko područje hipoterapije i granu rekreacije s konjima kroz školu jahanja, treninge za polaganje jahače dozvole, terenska jahanja i natjecanja. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook