Prethodni članak
Sljedeći članak

'Večera za 5 na selu' dolazi u Zagorje: Upoznajte kandidate koji će kuhati naše domaće specijalitete!

Zagorski tjedan 'Večere za 5 na selu' pratite od ponedjeljka do petka u 20 sati na RTL-u!


Nakon sunčanog Visa i morske gozbe 'Večera za 5 na selu' seli se u Hrvatsko zagorje, gdje će petero novih kandidata pokazati kakvi su kuhari i domaćini.

Najbolji među njima osvojit će nagradu od 5000. Tko god bio pobjednik, ostali natjecatelji sigurno neće ostati tužni jer, osim dobre zabave i još boljih jela - dobit će utješnu nagradu od 1000 kuna, najavljuju iz kulinarske emisije RTL-a.
A tko će sve kuhati ukusne zagorske specijalitete u Krapini i okolici - pročitajte u nastavku.

Mario Krog (31) je farmer, mljekar i vlasnik OPG-a koji dolazi iz mjesta Gornja Pačetina u blizini Krapine, a uz biznis sa životinjama, bavi se proizvodnjom sira, jogurta, mlijeka i kefira te je stvorio svoj brend Milk Bar. Preferira tradicionalnu bakinu kuhinju, omiljeno mu je jelo purica s mlincima, a najčešće spravlja pizzu s vlastitim domaćim sirom, mesna jela, pečenje i štrukle. Voli i eksperimentirati u kuhinji, isprobavati nove okuse te iskreno priznaje da mrzi prati posuđe.

Petra Brodar (28), dolazi iz mjesta Gornje Jesenje, a rodom je iz Bednje. Zastupnica je u osiguranju, no sada je na rodiljskom dopustu. Petra živi u stanu tako da ima samo vrt u kojem sadi povrće, no njezini su roditelji vlasnici OPG-a pa je sretna što ima priliku koristiti samo domaće proizvode. Najčešće spravlja razna variva, voli štrukle i domaću kuhinju koja je podsjeća na djetinjstvo. Za sebe kaže da je strpljenje njezina najveća vrlina u kuhanju, a mana to što jednostavno ne za stati kuhati!

Učiteljica matematike Maja Trbušić Hlad (29) dolazi iz mjesta Radakovo, a slobodno vrijeme najradije provodi u krugu obitelji te svirajući saksofon u puhačkom orkestru Lira iz Kraljevca na Sutli. Otkriva da preferira sve vrste hrvatske kuhinje, najčešće kuha juhe, variva i svinjetinu na sve načine, a omiljeno joj je jelo sarma. Za sebe kaže da je ozbiljna i stroga kao prava učiteljica matematike te da će takva biti i prilikom ocjenjivanja jela u showu.

Iz Špičkovine dolazi Vjekoslav Flegar (22), koji studira poslovnu ekonomiju u turizmu i ugostiteljstvu te radi kao konobar, a u show „Večera za 5 na selu“ prijavio kako bi, među ostalim, kušao nova jela te upoznao neke drukčije karaktere ljudi. Kaže kako najviše voli eksperimentirati s tradicionalnom zagorskom kuhinjom, kao i iskušavati nove recepte. Svojom najvećom manom u kuhanju smatra to što ponekad presoli, a ponekad uopće ne zasoli jelo, no ipak misli da je prilično spretan. Osim što studira, bavi se origamijem, slikanjem i spravljanjem raznih deserta i slastica.

Sanja Škrlin (50) dolazi iz Gornje Bistrei u invalidskoj je mirovini. Ima brojne hobije i interese, a od toga svakako treba istaknuti vrtlarenje i heklanje te kako joj je velika želja u budućnosti imati svoj OPG. Ima svoju lavandu i od nje pravi ulje, ali zasad je to samo za vlastite potrebe. Preferira kontinentalnu kuhinju, najčešće spravlja razna variva, paprikaš i pečenje, a omiljena su joj jela teleće pečenje, junetina te divljač na lovački s njokima. U emisiju „Večera za 5 na selu“ prijavila se ponajprije zbog zabave i novog iskustva, ali i zato što njezin suprug jako voli gledati taj kulinarski show.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook