Prethodni članak
Sljedeći članak

[VARAŽDIN] Savjetovanje – odluka o izmjeni i dopuni odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova


U razdoblju od 6. svibnja 2022. do 6. lipnja 2022. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o Izmjeni i dopuni odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova. Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Odlukom o Izmjeni i dopuni odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Pod dimnjačarskim poslovima podrazumijeva se čišćenje i kontrola dimnjaka, dimovoda i uređaja za loženje u građevinama. Obavljanje dimnjačarskih poslova zbog svoje specifičnosti zahtijeva reguliranje u svrhu zaštite života i imovine građana. Temeljem Zakona o zaštiti od požara, vlasnici ili korisnici dimovodnih objekata i ložišta obavezni su ih održavati u ispravnom stanju. Ovom izmjenom i dopunom Odluke mijenjaju se članci za koje se smatra da su izazvali probleme u njenom provođenju.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanja-sa-zainteresiranom-javnoscu-2022-godini/) pod rednim brojem 22.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 6. lipnja 2022. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o Izmjeni i dopuni odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova“ ili na e-mail adresu: [email protected], također putem obrasca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook