Prethodni članak
Sljedeći članak

VANDALIZAM U centru Konjščine uništavaju se automobili, mještani ogorčeni

Uništeni automobili bili su parkirani ispred stambenih zgrada, oštećenja su brojna, a počinitelji zasad nisu uhvaćeni


Nepoznati vandali „operiraju“ središtem Konjščine. Naime, mještani se sve više bune da im se uništavaju automobili, a svoje nezadovoljstvo javno izražavaju i na društvenim mrežama, piše Sjever.hr

Automobili su parkirani na parkiralištu stambene zgrade gdje stanuju njihovi vlasnici. Sjeverni.hr pričao je s gospođom Marijanom koja živi u centru Konjščine i kojoj je vozilo više puta oštećeno.

Ovo nije prvi put da mi je oštećen automobil. Prije dvije godine nasilno i namjerno mi je razbijeno stražnje staklo. Kamera koja je bila na zgradi sve je snimila, prijavili smo policiji i predali im snimku. Rekli su da snimka ne može biti dokaz na sudu i da se ne vidi jasno lice počinitelja. Sumnjam na susjeda koji ima oko 18 godina. Jednom prilikom je vrijeđao mene i mog sina sa invaliditetom što sam isto prijavila policiji. Oni su s njim obavili razgovor i to je ostalo na tome. Nikome ništa. Meni do danas iz policije nitko nije ništa javio. Ne vjerujem da će išta riješiti“, ljuta je Marijana

Sustanari su dosta ljuti, Facebookom se vrte fotografije osobnih automobila kojem je nanijeta šteta, ali i dosta uvredljivih komentara upućenim počiniteljima.

Izdvajamo neke od komentara: moj do tvojeg parkiran… ovo moje namjerno podrapano… jučer po haubi… danas ujutro po cijelom autu…”, “ne pomaže tu psihijatar”, “a zašto bi… nismo u Teksasu… valjda za to služi policija“, “naći đu**e i potrgati mu noge, ruke, prst po prst i obadvije ključne kosti, i nos za svaki slučaj”. Zna li se tko je počinitelj, sumnja li se na koga?“

„Prije godinu dana isti taj mladić na kojeg i sad sumnjam pred mojim očima bacao mi je u šofer šajbu kamenčiće uz psovke dok smo ja i sin prelazili preko ceste. i to sam prijavila policiji. Sanirala sama štetu jer mi je napukla šofer šajba. Iz policije me opet o ničemu nisu obavijestili. Od susjeda nitko nije prijavio policiji ne znam iz kojeg razloga…“, tuži se žena.

I za kraj, umjesto zaključka, još jedan „sočan“ komentar s Facebooka :

Ja se samo pitam koliko moraš biti bolestan da u ovo vrijeme potresa i problema tebi padne na pamet namjerno oštećivati… Sad to više i nije problem kaj to oštećeno, auto ko auto, bude se popravilo, bude se drugi kupil već kakvi su to ljudi. Bolje rečeno kakve smo to ljude odgojili… Zato molim onoga koji je to napravio da mi se javi častim ga besplatnim tretmanima kod psihijatra.”

Što će poduzeti policija, koja je i izvijestila da je u noći na ponedjeljak (ponovno) oštećen automobil na parkiralištu u Konjščini, tek ćemo vidjeti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook