Prethodni članak
Sljedeći članak

VANČINA: Situacija u bolnici je zabrinjavajuća, od 46 pacijenata, 18 ih je na kisiku

Moram napomenuti da svi preminuli pacijenti su bili starije dobi s hrpom komorbiditeta i komplikacija, kazao je ravnatelj Vančina


Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ govorio je i ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina koji je kazao kako svakim danom sve više pacijenata u njihovoj bolnici.– Trenutno 46 pacijenta se nalaze na prostoru interne, to je naš maksimum što se tiče odjela. Mi smo u fazi pripreme odjela na -1 etaži, koju smo koristili na početku pandemije, u 3. i 4. mjesecu. Preko vikenda smo instalirali kisik na sve bolničke krevete na -1, ali trenutačni problem je broj naših djelatnika koji je u samoizolaciji ili izolaciji. Trenutačno imamo 37 djelatnika, a u samoizolaciji ih je 15, s obzirom na to da je samoizolacija smanjena, uskoro će se naši djelatnici vratiti na posao, što će nam zasigurno olakšati trenutnu situaciju. Zahvaljujem mojim liječnicima i sestrama na nadljudskim naporima, neki rade dan i noć. – rekao je ravnatelj Vančina.

-Bilo je dvoje pacijenata na respiratoru, koji su sada skinuti. Od 46 pacijenata, 18 ih je na kisiku. Situacija je sigurno zabrinjavajuća i moram reći da, svi pacijenti koji su preminuli, su bili starije životne dobi s hrpom komorbiditeta i komplikacija. Situacija je svakim danom sve gora, ponovno ponavljam da je nužno da se građani pridržavaju mjera kako bi mi u zdravstvenom sustavu mogli zbrinjavati pacijente jer smo došli do granice kada to u jednom trenutku više nećemo biti sposobni – kazao je Vančina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook