Prethodni članak
Sljedeći članak

Valoviti papir Dunapack nositelj prestižnog certifikata Poslodavac Partner

Za stjecanje statusa Poslodavca Partnera, tvrtke moraju proći kroz analizu u 5 opsežnih područja – Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima


Certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za kvalitetno upravljanje ljudskim resursima kojim od 2005. godine konzultantska kuća SELECTIO nagrađuje tvrtke s izvrsnim HR sustavima, dodijeljen je tvrtki Valoviti papir Dunapack d.o.o., članici Prinzhorn Grupe. Za stjecanje statusa Poslodavca Partnera, tvrtke moraju proći kroz nezavisnu analizu 45 HR procesa u 5 opsežnih područja – Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Dunapack je već treću godinu dio ovog projekta te je u ovogodišnjem procesu certifikacije, u odnosu na prethodnu godinu, ostvario viši rezultat u svih 5 ocjenjivanih područja, što je impresivan uspjeh i dokaz predanosti neprestanom usavršavanju HR sustava unutar tvrtke.

Edukacija zaposlenika

U Dunapacku ulažu velike napore u omogućavanje razvoja svojih zaposlenika. Primjerice, svi zaposlenici Dunapacka imaju mogućnost sudjelovanja u edukativnim programima poput seminara, konferencija, dugoročnih usavršavanja, učenja engleskog jezika, internih edukacija, edukacija unutar grupe i team-building programa. Kroz ciljane i smislene programe, zaposlenici prenose svoja znanja i vještine jedni na druge, što je istovremeno motivacija svima da nastave sa cjeloživotnim usavršavanjem. U ožujku ove godine, implementirana je i platforma kojom su HR procesi dodatno digitalizirani, a putem koje zaposlenici mogu pristupiti online edukativnim sadržajima koji će se u budućnosti dodatno nadograđivati.

Potrebe zaposlenika

Tvrtka nastoji osluškivati potrebe svojih zaposlenika pa se tako svake godine provodi ispitivanje zadovoljstva zaposlenika, a nastavno na dobivene rezultate, provode se akcijski planovi kako bi se dodatno unaprijedila područja gdje je prepoznato da postoji prostor za dodatni rast. Također, kao sastavni dio uvođenja zaposlenika u organizaciju, provode se i ulazni intervjui s novim zaposlenicima kako bi im se pružila podrška pri integriranju u radno okruženje, ali i kako bi se od njih dobile povratne informacije o samom postupku uvođenja u posao, što se onda koristi za daljnje unapređenje tog procesa.

- Velika je čast biti u društvu tvrtki koje imaju izvrsne prakse upravljanja ljudskim resursima. Certifikat Poslodavac Partner daje nam poticaj da kontinuirano unapređujemo HR procese i mogućnosti za naše zaposlenike. Tako je ove godine na razini Prinzhorn Grupe implementirana HR programska podrška gdje će primjena digitalnih HR alata ubrzati određene HR procese, uz smanjenje administrativnih poslova i veću posvećenost brizi i razvoju zaposlenika. Na kraju, koristim priliku zahvaliti svim zaposlenicima na velikom angažmanu i spremnosti na promjene u ovoj izazovnoj godini, bez kojih zasigurno ne bi bili tu gdje jesmo - istaknula je Sanja Miketić - Curman, Voditeljica ljudskih resursa Dunapacka.

Trenutno je 59 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook