Prethodni članak
Sljedeći članak

NOVE MJERE NA SNAZI OD PONOĆI: Varaždinska županija zatvara sve ugostiteljske objekte, ograničenje okupljanja, sva javna događanja do 22 sata...

Nacionalni stožer donio je nove strože mjere


Nacionalni stožer donio je nove strože mjere. - Već desetak dana najavljujemo da ako ne postignemo pad u ovom tjednu, a očito nismo, da ćemo uvesti nove mjere - kazao je načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Ovo su mjere za područje cijele Hrvatske: ograničenje javnih događanja na 25 osoba umjesto 50, svadbe na 15 umjesto 30, pogrebi najviše 25 osoba, a ne 30. Privatna okupljanja na 10. Obustava rada ugostiteljskih objekata noćni rad, noćni klub, obustava casina, drugi ugostiteljski objekti rade do 22 ne do 24. Ugostiteljski objekti moraju napisati kao i sve trgovine koliko najviše ljudi moze biti unutar prostora.

Za razna sniženja, popuste, blagdanske rasprodaje, neka uvedu dodatne mjere. Uvodi se zabrana prodaja alkoholnih pića od 22 do 6 sati. Za umjetničke izvedbe, kina, sjednice uvedena su dodatna ograničenja, za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 metra. 

Strože mjere za Varaždinsku i Osječko - baranjsku županiju i Daruvar

Uvode se strože mjere za Varaždinsku, Osječko-baranjsku i Daruvar, najavio je Božinović. Za Varaždinsku Božinović izdvaja najvažnije: zabrana održavanja svih javnih događanja vani na kojima je više od 20 osoba, zabrana rada za sve ugostiteljste objekte, privremena obustava kina, izložbi, sportskih natjecanja, treninga, sportskih centara, terena...Nove mjere uvode se u ponoć i trajat će do 15. prosinca, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook