Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽIVO IZ BEDEKOVČINE: Počeo 55. Sajam i izložba zagorskih vina!


Ovog se petka i subote, (02. i 03. lipnja) na popularnim bedekovčanskim Bajerima održava „55. Sajam i izložba zagorskih vina“, uz izrazito bogat, ne samo gastro - enološki, već i zabavno - kulturni program.

Ta se velika, tradicionalna manifestacija i ove godine odvija u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Udruge Vino zagorje i Turističke zajednice područja Srce Zagorja.

Dobra glazba uz vrhunsku kapljicu, pravi je mamac za sve vas koji ne znate kuda bi večeras i sutra, a danas još stignete čak i na svečani, službeni dio proglašenja šampiona ovogodišnjeg sajma, kao i dodjelu priznanja i medalja za vina koja su se ocjenjivala proteklih dana, a koje se očekuje od 18 sati.

Naime, za ovogodišnji Sajam vina u Bedekovčini čak 63 vinara s područja Krapinsko - zagorske županije dostavilo je sveukupno 134 uzorka svojih vina, koje je ocjenjivala dvanaesteročlana stručna komisija na čelu s uglednom zagorskom 'doktoricom za vino', rođenom Zlatarbistričankom, dr.sci.Mirelom Osrečak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Devet zagorskih vinara danas na svojim štandovima u Bedekovčini prezentira svoja vina, koja se, dakako, mogu i degustirati, a svoju ponudu i proizvode predstavlja i još dvadesetak izlagača, OPG-ova ili udruga, pa svakako navratite.

Prava fešta, naravno, očekuje se u večernjim satima, kada će se održati prvo nastup 'Mušketira', a onda popularnog tamburaškog glazbenog sastava 'Gazde'.

Spomenimo na kraju i da će tijekom današnjeg dana, sve do večernjeg koncerta, u popratnom programu nastupiti Vokalna skupina OŠ Bedekovčina, KUD Bedekovčina, KUD Pregrada i Bedekovčanske mažoretkinje.

Pročitajte još vijesti:

VIJESTI, Petak, 02. lipnja, 2023.

ŠAMPION SLUŽBENO POTVRĐEN: Ovo je najbolje vino u Zagorju!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook