Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠAMPION SLUŽBENO POTVRĐEN: Ovo je najbolje vino u Zagorju!


Šampion 55. Sajma i izložbe zagorskih vina, koji se danas i sutra održava u Bedekovčini, je traminac - ledena berba 2018. godine, OPG-a Prekratić iz Kumrovca.

Potvrdio je to prošlogodišnji šampion, poznati zagorski vinar Boris Drenški, otvarajući ovogodišnji sajam.

Podsjetimo, za ovogodišnji Sajam vina u Bedekovčini čak 63 vinara s područja Krapinsko - zagorske županije dostavilo je sveukupno 134 uzorka svojih vina, koje je ocjenjivala dvanaesteročlana stručna komisija na čelu s uglednom zagorskom 'doktoricom za vino', rođenom Zlatarbistričankom, dr.sci.Mirelom Osrečak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Kako je već ranije izjavio župan Željko Kolar, od 134 uzorka vina, ove godine čak pet uzoraka dobilo je velika zlata, a tu su još i 42 zlata, 68 srebra i 15 bronci te dva priznanja.

-Na 134 uzorka, to je izniman rezultat - poručio je Kolar.

Kako nam je ispričao mladi enolog i diplomirani agronom Josip Prekratić, koji vodi OPG Prekratić zajedno sa svojim ocem, poznatim i iskusnim zagorskim vinarom Milivojem Prekratićem, 2018. godina bila je zadnja u kojoj su u Zagorju postojali uvjeti za ledenu berbu, budući da su od tada zime blage, tako da mu posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je upravo to, njegovo 'zadnje' ledeno vino, s osvojenih ukupno 95 bodova, najbolje ocijenjeno vino i šampion ovogodišnjeg Sajma.

Pročitajte još i ovu vijest:

VIJESTI, Petak, 02. lipnja, 2023.

UŽIVO IZ BEDEKOVČINE: Počeo 55. Sajam i izložba zagorskih vina

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook