Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija danas javnom objavom pozvala sve građane na oprez


Pozivamo građane na povećani oprez pri korištenju neprovjerenih internetskih sadržaja budući da mogu postati žrtvom prijevara, objavila je danas policija.

Naime, policija je još jednom podsjetila na slučaj o kojem smo već pisali danas, a u kojem je jučer prijavio jedan 23-godišnji hrvatski državljanin kako je krajem svibnja 2023. godine na društvenim mrežama pronašao oglas vezan za kreditiranje. Potom, uspostavio je kontakt s nepoznatom osobom putem poruka te dogovorio uplatu pologa za kreditiranje, uplatio novčani polog i nakon toga više ne može stupiti u kontakt s osobom sa kojom je dogovorio kreditiranje. 23-godišnjak je oštećen za nekoliko stotina eura.

"Opisanim događajem još jednom upozoravamo građane da budu vrlo oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, kao i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela.

U cilju zaštite građana, kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela prijevare, savjetujemo da budete vrlo oprezni kome se obraćate za financijsku pomoć i s kime sklapate ugovorne odnose i pod kojim uvjetima.

U slučaju bilo kakve sumnje na počinjenje ovakvog kaznenog djela, odmah pozovite policiju na broj 192!

Najučinkovitija obrana od ove vrste prijevara je obrazovanje potencijalnih žrtava – a to može biti svatko od nas na internetu. Podizanje svijesti u društvu kako identificirati takve prijevarne tehnike učinit će korisnike i njihove financije sigurnijima.", objavili su iz PU krapinsko - zagorske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook