Prethodni članak
Sljedeći članak

Uspješno završen 28. Brajnikov memorijal u Sloveniji, hod uma, volje i moći


Proteklog vikenda, 17. i 18. lipnja, timovi hrvatske policije sudjelovali su na 28. Brajnikovom memorijalu u Sloveniji, na području Nacionalnog parka Triglav.

Oni najbolji: na poziv slovenskih kolega: policajci, vojnici, vatrogasci, gorski spasioci i pripadnici civilne zaštite stali su na startnu liniju, svoja znanja, psihičke sposobnosti i fizičke vještine testirali su u dva naporna dana.

Hrvatsku policiju predstavljala su dva tima: Alfa, muški tim policijski službenici Luka Špehar iz IJP PU krapinsko-zagorske, Petar Conjar iz IJP PU varaždinske, Nikola Slatina iz UPPS-a, Petar Volarević iz IJP PU dubrovačko-neretvanske, i mješoviti tim Delta Nikolina Kuvačić PU istarske, Marko Jelkić iz JSIP PU osječko-baranjske, Sandro Šlogar i Krunoslav Ivanušec iz IJP PU krapinsko-zagorske.

Naši policijski službenici i službenice, predstavnici MUP RH, ove su godine etapno bili prvi u veslanju, dok je ukupno Alfa tim ove godine osvojio peto mjesto, a Delta tim ukupno 21. mjesto.

Natjecanje je trajalo ukupno dva dana, prvog dana 17. lipnja natjecatelji su preplivali stazu od 700 metara u Bledskom jezeru, biciklirali više od 23 kilometra do Hrušice, zatim 11 kilometara planinarenja do Planine Zakamnik i 35 kilometara do biatlonskog strelišta na Pokljuki, gdje su se natjecali u gađanju malokalibarskom puškom. Zatim, natjecatelji su u subotu, 18. lipnja krenuli na 16-kilometarski planinarski pohod od Rudnog polja na Pokljuki do Bohinjskog jezera, vozili više od tri kilometra po jezeru, biciklirali 27 kilometara od Stare Fužine do Selskog mosta na Bledu, prevalili šest kilometara planinarski pohod na Tolsti vrh, zatim prešli rijeku Savu Bohinjku i trčali do cilja na manifestaciji Ribno kod Bleda. U finišu su također odradili „skill zadatak“ i tako završili natjecanje. Tijekom natjecanja provjerili su i svoje znanje prve pomoći i opće preglednosti.

Pobjednici ovogodišnjeg memorijala su slovenski specijalci, hrvatski policajci bili su jedini gosti iz druge države na Brajnikovom memorijalu koji se održava u spomen na jednu od najtežih nesreća u povijesti gorskog spašavanja u Sloveniji, 10. lipnja 1997. godine.

Natjecanje je završeno svečanom dodjelom nagrada, na kojoj se sudionicima obratila i ministrica unutarnjih poslova Republike Slovenije mag. Tatjana Bobnar. Čestitala je svim natjecateljima na hrabrosti i volji da se odvaže sudjelovati u fizički i psihički najzahtjevnijem sportskom ispitu u Sloveniji te ga savladati ustrajnošću i požrtvovnošću. Hrvatskim je policajcima dodijelila prigodne nagrade i zahvalila im što su se i ove godine odazvali.

Iskazanim vještinama i sposobnostima, natjecatelji, naši policajci i policajke, dokazali su svoju spremnost, kvalitetu i psihofizičku izdržljivost za odrađivanje zahtjevnih natjecanja te spremnost na odrađivanje svih policijskih zadaća u svakodnevnom poslu.

Čestitamo na osvojenim rezultatima i uspješnom završetku još jednog izazova.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook