Prethodni članak
Sljedeći članak

Uspješno održan drugi Mali Gastro u Prelogu


Učenici Srednje škole Prelog na zanimljiv predstavili zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu koja postaju sve atraktivnija.

„Mala škola s velikim srcem u kojoj je svaki učenik ime, a ne broj“ jedan je od temeljnih postulata pod kojima Srednja škola Prelog djeluje već 24 godine. Djelatnici škole ulažu velike napore u pripremanje učenika za tržište rada, usađujući im stručna znanja i vještine. Kako bi budući srednjoškolci na najbolji mogući način upoznali rad Srednje škole Prelog i ugostiteljsko-turistička zanimanja, drugu godinu zaredom održan je Mali Gastro u Prelogu.

Manifestacija se održala u srijedu, 24. svibnja ispred Osnovne škole Prelog, a okupila je brojne posjetitelje koji su mogli uživati u radionicama, prezentacijama, degustacijama, glazbenim nastupima i nagradnim igrama. Učenici Srednje škole Prelog uz mentoriranje svojih nastavnika pokazali su vještine stečene u strukovnom obrazovanju i na taj način predstavili rad škole. Na edukativan i zabavan način, budući srednjoškolci upoznati su s brojnim mogućnostima zapošljavanja, nastavka obrazovanja te razvoja karijere u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Učenici i nastavnici Srednje škole Prelog, partnerske škole u projektu ReCeZa – Regionalni Centar Zabok financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda, pokazali su osnovnoškolcima, roditeljima i drugim posjetiteljima zašto je zanimljivo i atraktivno obrazovati se za karijeru u turizmu i ugostiteljstvu. Na drugom Malom Gastru u Prelogu predstavljeni su programi koje učenici mogu upisati u Srednjoj školi Prelog. Također, predstavljen je projekt ReCeZa zahvaljući kojem su omogućene brojne aktivnosti, domaća i međunarodna natjecanja, putovanja i edukacije kako za učenike, tako i za nastavnike Srednje škole Prelog.

Mali Gastro otvorio je Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog, a učenicima su se ispred Regionalnog centra kompetentnosti Zabok obratile Draženka Jurec, ravnateljica Srednje škole Zabok
„ U Srednjoj školi Prelog uvijek si NETKO, nikad bilo tko, u svakom trenutku si VAŽAN, nikad ostavljen, redovito SASLUŠAN, jer si jedinstven, neponovljiv i dragocijen.“, istaknula je Sanja Kovačić, koordinatorica projektnih aktivnosti na projektu ReCeZa u SŠ Prelog.


Ova manifestacija ujedno je bila prilika učenicima Srednje škole Prelog da kroz praktičnu primjenu demonstiraju ono naučeno u školi i pokažu zašto su ugostiteljsko-turistička zanimanja atraktivna mladima. Kako bi iz prve ruke mogli saznati zašto je to tako, učenici osnovnih škola okušali su se u spremanju finger fooda, slatkih deserata, koktela i piknik zalogaja. Također, zajedno s drugim posjetiteljima uživali su u učenju plesnih vještina, analiziranju kvalitete dravske vode, programiranju Waldy robota i drugim interaktivnim igrama, kao i u glazbenim animacijama.

Na Malom Gastru sudjelovali su i učenici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škola Bjelovar i te učenici Regionalnog  Centra  Zabok, Srednja škole Zabok.
Mali Gastro manifestacija je koju već 19 godina organizira Srednja škola Zabok, a u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni Centar Zabok održava se i u partnerskim školama na području sjeverozapadne Hrvatske, među kojima je i Srednja škola Prelog.

Ovogodišnji Mali Gastro u Prelogu koji je okupio mlade ljude željne znanja dokazuje kako je budućnost hrvatskog turizma u dobrim rukama.
Manifestacija se održava se u sklopu projekta ReCeZa - Regionalni centar Zabok ukupne vrijednosti 8.851.720,47 EUR. Ukupan iznos projekta financiran je iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Srednje škole Zabok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook