Prethodni članak
Sljedeći članak

USKORO: Zabava na nekoliko lokacija uz bogatu gastro ponudu i koncerte Joleta i Psihomodo popa

Drugo izdanje 'Stubica festa' raznovrsnim programom poziva posjetitelje u Donju Stubicu


Manifestacija ‘Stubica fest’, koja je lani održana po prvi puta, izazvala je veliki interes na tisuće posjetitelja koji su u tri dana posjetili razna događanja i koncerte u centru Donje Stubice. Zadovoljstvo posjećenošću i pozitivnim komentarima bili su povod da organizatori i ove godine pripreme bogati program 'Stubica festa', koji će se održati od 2. do 4. lipnja, a povodom Dana grada Donja Stubica.

Program za sve uzraste

-Stubica fest uklopila se u viziju urbanog turizma, jednog od željenih pravaca razvoja destinacije. Riječ je o festivalu bogatog sadržaja i to u kulturno povijesnoj cjelini središnjeg dijela Grada Donja Stubica u kojem se nalazi Fellerova zgrada, Park obitelji Feller, Crkva Presvetog Trojstva, Trg Matije Gupca i Park Jure Stubičanca. Dodatno nas veseli da je festival automatski i dio programa koji smo pripremili povodom blagdana Presvetoga Trojstva i Antuna Padovanskog, zaštitnika grada Donja Stubica – kažu organizatori, Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica. Ističu i kako je ova manifestacija pokazala lani jedan napredak u inovaciji i modernizaciji festivala, prateći aktualne turističke trendove, stoga je 'Stubica fest', zamijenio dosadašnje Dane grada Donja Stubica, koji su bili puno skromnijeg tipa i lokalnog karaktera. Ova nova manifestacija kroz bogat se i raznovrstan program odlično uklopila u vizuru kulturno – povijesne cjeline grada Donja Stubica te će takva biti i ove godine. Turistička zajednica s brojnim je partnerima pripremila program za sve uzraste i za svačiji ukus, kroz odličnu gastro ponudu, srednjovjekovni sajam, koncerte i dobru zabavu.

Na tri lokacije

Gastro zabavna zona nalazit će se iza Župnog dvora, gdje će biti postavljena velika bina na kojoj će koncerte održati Jole (2. lipnja u 22 sata) i Psihomodo pop (3. lipnja u 22 sata). Gastro zona u petak i subotu otvara se već od 18 sati, a u nedjelju od 14 sati. Osim glavnih koncerata, u petak će svirati Footloose band, a u subotu Rock koliba band. Nedjelja u 14 sati donosi festival folklora 'Same da je srcu vesele' u Sportskoj dvorani u Donjoj Stubici. Od 17 sati u Gastro zoni svirat će Boss band, a od 19 The sway band. Sve će to pratiti bogata gastro ponuda, kao u Fun park Sementa. Park Jure Stubičanca i ove će godine ugostiti Tahyjev viteški turnir, u subotu 3. lipnja i nedjelju 4. lipnja od 16 sati. Kroz ovaj srednjovjekovni turnir moći ćete upoznati vlastelina Tahyja i njegovo plemstvo, upoznati se s načinom kako se živjelo u srednjem vijeku, pogledati razne predstave, igrokaze i skečeve, vatreno šou i borbe vitezova, uz brojne animatore, radionice, dječje igre i slično. Park obitelji Feller ponovo postaje Fellerov kutak, gdje će se u subotu 3. lipnja i nedjelju 4. lipnja održavati edukativno – zabavni program za djecu i odrasle. Od 16 sati bit će tu razne radionice za djecu, pričaonica, zabavne igre, balonko i facepainting, ali i nastupi vrtićevaca, školaraca i mažoretkinja. Organizatori su najavili zaista šarolik program u kojem će tijekom tri dana svatko moći pronaći poneki sadržaj za sebe, na drugom izdanju 'Stubica festa'.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook