Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređenje Gradskog groblja u Krapini: Uređene staze, prilazna cesta, plato ispred mrtvačnice...

U planu imamo još dodatna proširenja parkirališta jer se prilikom sahrana stvaraju gužve, najavio je gradonačelnik Gregurović


Grad Krapina unazad nekoliko godina radi na uređenju gradskog groblja, a ulaganja u infrastrukturu posebno dolaze do izražaja prilikom blagdana Svih svetih i Dušnog dana kada je povećana fluktuacija ljudi koji dolaze posjetiti vječna počivališta svojih najmilijih.

- Grad već nekoliko godina uređuje groblje u Krapini, posebno stari dio gdje se duže vremena nije ulagalo. Tako smo u proteklih nekoliko godina uredili prilaznu cestu i plato ispred mrtvačnice te židovsko groblje koje je bilo u potpunosti zapušteno – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te dodao kako se svake godine uređuje i jedan dio staza, a posljednja je uređena ona do prvih vrata u ulici Miroslava Krleže.

 

- Prijašnjih smo godina uredili i gornje staze na starom dijelu groblja kao i stazu s desne strane groblja koja je bila šljunčana prema gornjem, novom dijelu groblja kod vodospreme. Isto tako, imali smo nekoliko smreka koje je vjetar srušio prilikom jačih vjetrova i nevremena, a koje su time uzrokovale štete na spomenicima i okvirima, tako da su i te smreke uklonjene – pojasnio je gradonačelnik. Cilj je da kroz dvije do tri godine groblje bude u potpunosti uređeno te da se nakon toga krene i s hortikulturnim uređenjem.

 

- Spomenuo bih i da smo uredili i mrtvačnicu te nova parkirna mjesta u Ulici Miroslava Krleže te ispod Gradskog groblja u ulici Andrije Hebranga, a u planu imamo još dodatna proširenja parkirališta jer se prilikom sahrana stvaraju gužve. Naše je groblje naočigled sve ljepše, urednije i uređenije te ćemo i dalje nastaviti raditi kako bi u Krapini imali dostojanstveno mjesto za vječni počinak – istaknuo je Gregurović.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook