Prethodni članak
Sljedeći članak

RADOVI PREMA PLANU: Krenulo asfaltiranje državne ceste između Gornje i Donje Stubice

Nosivi sloj asfalta na kolniku i asfaltiranje nogostupa očekuje se tijekom studenog, dok se ugradnja habajućeg sloja planira prije Božića - najavila je Tamara Pajić iz Hrvatskih cesta


Nakon poduže vožnje po makadamu, bolje vijesti stižu za vozače. Na državnu cestu između Gornje i Donje Stubice koja je od ljeta jedno veliko gradilište, stavlja se prvi asfalt, kako su i najavili iz Hrvatskih cesta nedavno na naš upit.

-Radovi na obnovi državne ceste između Gornje i Donje Stubice idu prema planu. Nosivi sloja asfalta na kolniku i asfaltiranje nogostupa očekuje se tijekom studenog, dok se ugradnja habajućeg sloja asfalta planira prije Božića - najavila je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cestama. To je asfaltiranje danas i krenulo.

Podsjetimo, dionica državne ceste Gornja Stubica – Donja Stubica obnavlja se u duljini 2850 metara. Predviđena je obnova kolničke konstrukcije, izvedba nogostupa na cijeloj dionici, uređenje oborinske odvodnje, izvedba 2 autobusna ugibališta i izgradnja 2 nova mosta (Mesečaj i Slani potok) na mjestima postojećih objekata koji su u vrlo lošem stanju - Investicija je vrijedna 17, 4 mil. kuna, financiraju je Hrvatske ceste, a bit će obnovljena u ljeto iduće godine.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook