Prethodni članak
Sljedeći članak

POLICIJA UPOZORAVA: Ne palite korov nepripremljeni i bez nadzora


Požari se zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje.

S ciljem prevencije požara, Policijska uprava krapinsko – zagorska upozorava građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar. Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote.

Policija i skreće pozornost na to kako je prilikom paljenja korova dužnost poduzeti potrebne mjere opreza: spaljivanja treba obavljati samo danju i za mirna vremena, prije početka loženja vatre o tome obavijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu, oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i dugi zapaljivi materijal, osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje, ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila u slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasnu postrojbu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook