Prethodni članak
Sljedeći članak

Umirovljenički dani mogu biti kvalitetni: Kuhanje, kino, edukacija, kupanje i vježbanje

Brojne mogućnosti nude u sklopu projekta „Aktivni i nakon 65-e!“


Posljednjih nekoliko mjeseci radobojski umirovljenici imaju priliku dolaziti na zanimljive radionice i predavanja gdje im se pruža mogućnost druženja i socijalizacije s ostalim sudionicima, čuju što ima novo, a ujedno si kvalitetno obogate dan. S ciljem da se umirovljenicima 65+ i ostalim starijim mještanima pruži mogućnost uključivanja u život zajednice, u sklopu projekta Općine Radoboj „Aktivni i nakon 65-e!“ organiziraju se mnogobrojne aktivnosti koje su za 65+ mještane u potpunosti besplatne.

 

Štruklji, zljevka i druge poslastice

Tijekom ožujka organizirano je tako nekoliko kreativnih radionica na kojima je izrađivano cvijeće od krep papira te ukrasni vijenci za raspela. Uz kreativne radionice, organizirane su se i kulinarske radionice, gdje se polaznicima pruža prilika prikazati svoje kulinarsko umijeće čime je ugodno druženje bilo popraćeno i okrjepom uz pripremu tradicionalni domaći specijaliteta - štrukli, kukuruzna zljevka sa sirom i čokoladom, lepinje i druge poslastice. Projekt uključuje i zanimljiva edukativna predavanja. Tako je održano predavanje u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Krapina na temu „Pravilni postupci kod mogućih svakodnevnih nezgoda“. Predavanju su prisustvovali i članovi njihovih obitelji te se i sami informirali i educirali o važnim temama za poboljšanje kvalitete života svojih ukućana.Da umirovljenički dani mogu biti iznimno kvalitetno ispunjeni dokaz uz radionice i predavanja koja se organiziraju svaki tjedan za naše 65+ mještane, a tu su i usluge frizera i fizioterapeuta kao i odlasci u kino u Krapinu. Organiziran je odlazak u Pučko otvoreno učilište Krapina u na projekciju filma „Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama“.

 

Frizer i fizioterapeut

Svaki tjedan se također organiziraju sportske radionice. Polaznici radionicu su tako izvodili raznovrsne vježbe s vibracijskim štapovima namijenjene povećanju snage i mišićne koordinacije, te ujedno često odlaze na nordijske šetnje prirodom. U srijedu, 17. ožujka, održana je i keramička radionica na kojoj su polaznici imali priliku vidjeti način oblikovanja gline na lončarskom kolu, te se i sami okušati u tome. Za svakog polaznika majstor je izradio željeni predmet koji će nakon termičke obrade moći zadržati za uspomenu. U ožujku su počele i besplatne aktivnosti za starije mještane koje uključuju i kupanje i vježbanje u Krapinskim Toplicama u vodenom parku Aqua vivae, a za sve polaznike osiguran je i besplatan prijevoz! - Ovim putem pozivamo sve zainteresirane mještane 65+ da se pridruže aktivnostima te da se predbilježe za dolazak na radionice i korištenje usluga frizera i fizioterapeuta, odlaska u kino i kupanje u Krapinske Toplice. Raspored i termine radionica možete vidjeti na internetskoj stranici Općine Radoboj www.radoboj.hr i društvenim mrežama – pozivau organizatori.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook