Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici stručnu praksu obavljali u Njemačkoj u tamošnjim firmama

Srednja škola Bedekovčina nastavlja s realizacijom programa Erasmus+


Učenici i nastavnici Srednje škole Bedekovčina vratili su se iz Njemačke gdje su učenici obavljali stručnu praktičnu nastavu, a jedan od nastavnika i ''jobshadowing'', u sklopu Erasmus+ projekta Work for Future. Šesnaest učenika građevinskih zanimanja (keramičar-oblagač, rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, plinoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, zidar, soboslikar ličilac dekorater i monter suhe gradnje), zajedno s nastavnicima u pratnji, Silvijom Soldo i Danielom Borovčakom, boravili su dva tjedna u Frankfurtu i radili u njemačkim građevinskim tvrtkama.

Ovo je već treća mobilnost u sklopu projekta: dvije grupe učenika već su boravile u Njemačkoj u ožujku i travnju ove godine, u suradnji s Hrvatskim gospodarskim savezom (KVWD) u Njemačkoj. Učenici u Njemačkoj, radećiu graditeljskim tvrtkama, razvijali su svoje sposobnosti i znanje u praktičnoj primjeni teorijskog znanja, upoznavali se s načinima organizacije rada i novim alatima i tehnologijama u svojoj struci. Ovakav način nastave vrlo je popularan među učenicima škole jer se upoznaju s novim radnim etikama, novim strojevima, alatima i tehnikama, prilagođuju novom okruženju, a dio mobilnosti odnosi se i na kulturno upoznavanje grada i okolice u kojima borave.

Tijekom tjedan dana u sklopu projekta na ''jobshadowingu boravio je i nastavnik graditeljske skupine predmeta, voditelj graditeljskog učilišta škole Željko Rod, koji je promatrao rad u obrazovnim centrima u Frankfurtu irazmjenjivao iskustva s kolegama u Službenom institutu za ispitivanje materijala AMPA na Sveučilištu u Kasselu. U okviru praćenja rada posjetio je i tvrtke u kojima naši učenici obavljaju stručnu praksu. Projekt se nastavlja i dalje odlaskom fizioterapeutskih tehničara i medicinskih sestara opće njege u Njemačku krajem studenog 2022. i novim mobilnostima u idućoj godini.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook