Prethodni članak
Sljedeći članak

U zabočkoj župi započela jesenska kampanja bdijenja za prestanak pobačaja

Ove godine naš hod započinje u srijedu 23. rujna i trajat će do 1. studenoga svakodnevno od 6.30 do 18.30 sati na Trgu sv. Jelene Križarice u Zaboku, rekla je voditeljica molitvene inicijative Brankica Kunštek


I ove godine, uoči jesenske kampanje inicijative “40 dana za život”, održale su se marijanske procesije za život u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu. Jesenska kampanja bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja održavat će se u 35 gradova, na 37 mjesta bdjenja, od 23. rujna do 1. studenog 2020.

Večerašnjim misnim slavljem u župi sv. Jelene Križarice započela je ovogodišnja jesenska kampanja pod geslom „Odvažite se i budite hrabri“. Zabočki župnik riječima ohrabrenja potaknuo je molitelje na ustrajnost u molitvi uz zagovor nebeske zaštitnice Majke Marije, ali i bl. Alojzija Stepinca. - Pozivamo sve ljude dobre volje da budu hrabri za: nerođenu djecu, majke i očeve, medicinsko osoblje, sve ranjene pobačajem – te da se priključe svojim dolaskom i molitvom. Iako je bila planirana procesija nebo se prelomilo s jakim pljuskom pa se molitva nastavila u župnoj crkvi molitvom bijele krunice i zajedničkom pjesmom za kraj, kažu u zabočkoj Župi.

 

Okupljenima se obratila voditeljica molitvene inicijative Brankica Kunštek te predstavila ovogodišnju inicijativu. - Ove godine naš hod započinje u srijedu 23. rujna i trajat će do 1. studenoga svakodnevno od 6.30 do 18.30 sati na Trgu sv. Jelene Križarice u Zaboku (ispred crkve). U slučaju lošeg vremena molitva će se preseliti u župnu crkvu sv. Jelene Križarice - istaknula je Kunštek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook