Prethodni članak
Sljedeći članak

U utorak stiže novo, znatno poskupljenje goriva. Probija se psihološka granica


Kako doznaje Dnevnik Nove TV, od utorka nas čeka novo znatno poskupljenje goriva. Litra benzina trebala bi poskupjeti za četiri, a dizela za sedam eurocenti.

Nakon što je Rusija jučer uvela zabranu izvoza dizelskog goriva, stručnjaci strahuju kako je ovo tek početak novog ciklusa divljanja cijena.

Što se uštedi u dućanu, potrošit će se - na benzinskoj postaji. I sedamnaesti tjedan zaredom cijene goriva rastu. Od utorka cijene benzina i dizela će se izjednačiti. Litra obje vrste goriva koštat će euro i 62 centa po litri.

"Za mene penzionera je sve preskupo, a što se tiče goriva vozim se koliko mi treba, tu ne mogu utjecati ništa", rekao je Šime. "Morat ćemo se vozit dalje, što da radimo", dodala je Gordana.

S ovim poskupljenjem, cijene goriva će opet probiti nekadašnju psihološku granicu od 12 kuna za litru. No, euro je promijenio percepciju vrijednosti novca. Pa je za realnu sliku koliko je gorivo poskupjelo nužno pogledati unatrag.

Cent po cent cijene goriva rastu mjesecima, a kad u utorak nastupi novo poskupljenje cijena litre dizela bit će tri kune viša nego što je bila početkom svibnja, donosi reporter Dnevnika Nove TV Marko Biočina.

Za prosječni tank od pedeset litara to je rast troška od dvadeset eura. A to je možda - tek početak. Rusija je jučer objavila privremeni prekid izvoza dizelskog goriva. Stručnjaci strahuju od posljedica, ali Vlada za sad neće reagirati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook