Prethodni članak
Sljedeći članak

U spomen na Matiju Topolovca otvorena izložba njegovih fotografija: 'Na Matiju imamo lijepa sjećanja i dugo ćemo ga pamtiti'

Matija Topolovec bio je dugogodišnjeg fotoreportera Pixsella, entuzijast i zaljubljenik u fotografiju koji nas je puno prerano napustio


U spomen na prerano preminulog Krapinčana, dugogodišnjeg fotoreportera Pixella Matiju Topolovca, u Galeriji grada Krapine u petak je u suorganizaciji POU Krapina, Galerije grada Krapine, Grada Krapine, Foto kluba Krapina, obitelji i prijatelja, otvorena izložba njegovih fotografija.

Reporterske fotografije Matije Topolovca objavljivane su u različitim medijima, ali osim profesionalnog fotografskog posla, Matija je bio entuzijast i zaljubljenik u fotografiju. Bio je jedan od prvih članova, osnivača Foto kluba Krapina, te je s njim klub i službeno počeo s radom. Kroz dugogodišnje bavljenje fotografijom ispred njegova objektiva stajale su razne osobe iz političkog, kulturnog i zabavnog života. Fotografirao je i pejzaže, floru i faunu, ili pak prirodne fenomene.

Izložba na Matijin rođendan

Ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović podsjetila je da Galerija djeluje više od 28 godina i te da je u njoj održano više od 250 izložbi recentnih likovnih umjetnika iz Hrvatske i svijeta. -Naredna tri tjedna ovdje će se moći razgledati izložba našeg prerano preminulog sugrađanina, fotografa i umjetnika Matije Topolovca, a otvaramo ju upravo na njegov rođendan, na inicijativu njegovih prijatelja i obitelji – rekla je Pavlović.

U Galeriji grada Krapine izloženo je 60 Matijinih fotografija, a svaka je od njih posebna na svoj način. Izložba je postavljena tako da su fotografije grupirane po motivima Krapine, okolice Pregrade, jadranske obale te krajevima austrijskih Alpi i Slovenije.

Gregurović: Matija i njegovi prijatelji napravili su neke od najljepših fotografija s događanja u Krapini

Izložbu je otvorio gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. -Pročitao sam da nitko ne umire tako dugo dok žive oni koji ga vole i koji ga se sjećaju, a svi mi na Matiju imamo lijepa sjećanja i dugo ćemo ga pamtiti. Osobno sam ga dugo poznavao, surađivali smo kad je još radio u dopisništvu Večernjeg lista. Kad sam čuo vijest o njegovoj preranoj smrti bio sam u šoku, ostao u nevjerici – kazao je gradonačelnik Gregurović.

-Kad su mi se Matijini prijatelji obratili sa željom da se organizira ova izložba, odmah sam to prihvatio i drago mi je da se to uspjelo realizirati, da je izložba postavljen upravo ovdje u Galeriji grada Krapine. Matija i njegovi prijatelji iz foto kluba napravili su neke od najljepših fotografija događanja ovdje u gradu i na tome im zahvaljujem – zaključio je Gregurović.

Otvorenje je upriličeno u skladu s trenutno važećim epidemiološkim preporukama, a razgledavanje izložbe bit će omogućeno u grupama od po 10 ljudi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook