Prethodni članak
Sljedeći članak

Policijska patrola i ovog vikenda u akciji: Kontrolirat će se sve!

Brzina, alkohol, droga, nekorištenja pojasa...


Do nedjelje 25. travnja zagorska će policija  pojačano nadzirati promet i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Kako su i ovog vikenda najavljene povoljne vremenske prilike, na prometnicama će se povećati broj motocikala i mopeda te stoga savjetujemo vozačima ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče.

Vozače mopeda i motocikala policija savjetuju da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom te da upravljaju motociklima i mopedima koji su registrirani, odnosno koji imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni bez ikakvih preinaka. Kako je brzina glavni uzročnik najtežih prometnih nesreća, policija poziva vozače da se kreću propisanim brzinama te da brzinu prilagode uvjetima na kolniku, kao i da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnim nesrećama (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook