Prethodni članak
Sljedeći članak

U školske će klupe u Zagorju na jesen sjesti 77 prvašića manje nego lani

Najviše učenika prvih razreda bit će u školama u Krapini i Zaboku, a u područnim školama u Maloj Erpenji, Kozjaku, Jertovcu i Petruševcu ove godine neće biti prvašića


Ove će jeseni u školske klupe zagorskih osnovnih škola po prvi puta sjesti 1089 učenika prvih razreda osnovnih škola. To je 77 prvašića manje nego prošle školske godine, kada je upisano 1166 đaka prvaka. S obzirom da je lani bio drugačiji trend, odnosno upisano je 83 prvašića više nego školske godine 2018./19., ovogodišnji je trend ponovno negativan. Kao i svake godine, očekivano, najviše učenika prvih razreda upisat će se u školama u Krapini i Zaboku. Krapinskih će prvašića biti 109, od čega 65 u OŠ Lj. Gaja i 44 u OŠ A. Cesarca, što je za 13 manje nego prošle godine, kada se u dvije krapinske osnovne škole upisalo 122 učenika. U OŠ K. Š. Gjalskog u Zaboku u prvi razred krenut će 80 đaka, 13 manje nego lani. Treća po redu je OŠ Oroslavje, sa 62 prvašića, 52 u matičnoj te 10 u PŠ Krušljevo Selo. To je puno bolji rezultat nego lani, kada je u matičnoj školi bilo 37, a u područnoj tek 4 učenika prvih razreda.

Najmanje je učenika, naravno, u područnim školama, a kao i svake, i iduće će se školske godine dogoditi da u nekima nema niti jednog učenika za upis u prvi razred. Tako u školskoj godini 2020./21. prvašića neće biti u područnoj školi u Maloj Erpenji (OŠ Krapinske Toplice), Kozjaku (OŠ Sveti Križ Začretje), Jertovcu (OŠ Konjščina) te Petruševcu (OŠ Belec).

Po jedan đak prvak sjest će u školske klupe u područnim školama Dubovec (OŠ Matije Gupca Gornja Stubica), Strmec (OŠ Veliko Trgovišće) te Vinagora (OŠ Desinić). Dva prvašića bit će u područnim školama Hromec (OŠ A. Cesarca Krapina), Lepa Ves (OŠ Donja Stubica), Hum Stubički (OŠ Matije Gupca Gornja Stubica), Gregurovec (OŠ Krapinske Toplice), Orehovica (OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički), Stipernica (OŠ Janka Leskovara Pregrada), Velika Horvatska (OŠ Đure Prejca Desinić) te Brezno (OŠ Hum na Sutli). Po tri prvašića bit će u područnim školama Sveti Matej (OŠ Gornja Stubica), Globočec (OŠ Marija Bistrica), Gorjakovo (OŠ Janka Leskovara Pregrada), Prišlin i Druškovec (OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli), Radakovo (OŠ Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli), Martinšćina (OŠ Ante Kovačića Zlatar), Petrova Gora (OŠ Franje Horvata Kiša Lobor).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook