Prethodni članak
Sljedeći članak

U Schengen smo ušli, ali slovenske žilet žice nećemo se brzo riješiti

Foto:Davor Puklavec/Pixsell (Arhiva/Ilustracija)


Žilet žica koju je slovenska vojska još prije sedam godina postavila duž granice s Hrvatskom, kada je u jeku bila migrantska kriza, na većini dijelova u potpunosti je zarasla korovom i šikarom. Nakon što je Hrvatska ušla u Schengensko područje, granica između Hrvatske i Slovenije trebala bi biti prohodna i prijelaz same granice trebao bi biti slobodan i bez policijskih kontrola.

No, kako smo doznali od načelnika Općine Hum na Sutli, Zvonka Jutriše, iako je slovenska strana najavila uklanjanje žilet žice, nje se ipak nećemo osloboditi 'preko noći'.

-Slovenija će maknuti žilet žicu, kao i ove panele koje su postavili u Humu na Sutli. S tim panelima neće biti problema, ali ukloniti svu tu žilet žicu s gotovo čitave hrvatsko - slovenske granice je velik posao. Postavljanje je išlo relativno brzo, no žilet žica je sad na mnogim mjestima debelo zarasla u šikaru i namučit će se dok uopće dođu do nje, a kamoli dok je uklone.  To je zbilja velik posao. Zato su Slovenci najavili da će je ukloniti u potpunosti do kraja lipnja ove godine - rekao nam je Jutriša.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook