Prethodni članak
Sljedeći članak

U Pregradi izgrađena punionica za električna vozila

Punjenje je za sada besplatno, a usluga punjenja električnih automobila bit će dostupna 0-24, sedam dana u tjednu


Na parkiralištu ispred zgrade Gradske uprave u Pregradi izgrađena je punionica za punjenje električnih vozila snage 22 kW. Riječ je o projektu koji je bio prijavljen na Javni poziv za neposredno sufinanciranje gradnje punionica vozila na električnu energiju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 54.092,50 kn, od čega je iznos sufinanciranja Fonda 21.637,00 kuna.

Radove na izgradnji punionice vršila je Zanatska zadruga Kunagora.

Na punionici je moguće istodobno puniti dva vozila. Punjenje je za sada besplatno, a usluga punjenja električnih automobila bit će dostupna 0-24, sedam dana u tjednu. Ovime se Grad Pregrada pridružio karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

„Ovakvi projekti imaju za cilj očuvanje okoliša i promjenu ekološke svijesti kod svih nas. Kontinuirano nastojimo potaknuti svijest o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije kroz brojne projekte koje provodimo, a koji su ujedno i ciljevi inicijative Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju kojoj je i Grad Pregrada potpisnik“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook