Prethodni članak
Sljedeći članak

U OB Zabok dekontaminira se odjel intenzivne, a pacijenti će se zbrinuti

Apeliramo na sve naše pacijente da se ponašaju odgovorno i da pri dolasku u bolnicu prijave svaku sumnju u rizični kontakt, pozivaju iz bolnice


U Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana je u jutarnjim satima 21. ožujka 2020. godine od strane tima Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije dovezena pacijentica (1957.) zbog otežanog disanja, u stanju dezorijentiranosti, nepokretnosti i otežane kontaktibilnosti. Pacijentica živi s kćerkom, koja je u razgovoru sa liječnicima negirala eventualni kontakt bolesnice ili svoj osobni sa osobama pozitivnim ili sumnjivim na novi korona virus te izjavila kako ni majka ni ona nisu putovale izvan države.

U sklopu mjera predostrožnosti OB Zabok kontaktirala je i epidemiologa, koji je ustvrdio kako bolesnici nije određena mjera samoizolacije. Pacijentica je stoga zbog teškog općeg stanja, sumnje na upalu pluća i sepsu zaprimljena u Jedinicu intenzivnog liječenja Opće bolnice Zabok u 10:30 sati. Kako je pacijentica tijekom boravka u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana iskazala simptome sumnjive na bolest COVID – 19, uzet je bris koji je poslan na analizu. Naknadno je obitelj izjavila da je član obitelji nedavno boravio u rizičnoj zemlji Europske unije.

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana je 23. ožujka zaprimila pozitivan nalaz pacijentice na koronavirus te je odmah pokrenula postupak njezinog preseljenja na intenzivnu njegu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Trenutno se u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana vrši epidemiološki nadzor i dekontaminacija Jedinice intenzivnog liječenja nakon kojeg će se znati za koji broj osoblja je potreban odlazak u samoizolaciju, a pacijenti će se zbrinuti prema pravilima medicinske struke. - Apeliramo na sve naše pacijente da se ponašaju odgovorno i da kod ulaska u bolnicu navedu i najmanju sumnju na kontakt sa osobama koje su boravile u rizičnim područjima - istaknuo je ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook