Prethodni članak
Sljedeći članak

U nedjelju tradicionalna Biciklijada 4 kapelice

Organizatori su Turistička zajednica Marija Bistrica i Bluesun hotel Kaj, a suorganizatori VZO Marija Bistrica i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica


U ovo vrijeme u Mariji Bistrici obično kreće manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici”, no zbog situacije sa koronavirusom, ove godine program neće biti na razini prethodnih godina, tj. nema klasične manifestacije u svom punom obliku, no Turistička zajednica Općine Marija Bistrica i neke udruge ipak će organizirati neka događanja, pa između ostalog i tradicionalnu ljetnu biciklijadu 4 kapelice, a uz nju i hodočašće biciklista i to u nedjelju 14. lipnja.

Od 9 sati na rasporedu je sv. misa uz blagoslov biciklista i bicikala u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca. Nakon mise od 10 sati slijedi uplata. Start biciklijade je u 10.30 sati, kod Crkve na otvorenom, a ruta u dužini od 13,5 km prolazi neposredno uz kapelice sv. Ladislava, sv. Marije Magdalene, sv. Roka i Prasvetišta na Vinskom Vrhu. Na odmorištima je planirano osvježenje, a cilj je u Bluesun hotelu Kaj, gdje je u 13 sati predviđen ručak. Kotizacija iznosi 20, a za djecu do 15 godina je besplatna. Pravila biciklijade: Svi sudionici biciklijade dužni su se strogo pridržavati svih prometnih propisa i strogo se pridržavati svih uputa organizatora. Za sve osobe mlađe od 16 godina nošenje zaštitne kacige tokom cijelog trajanja biciklijade je OBAVEZNO. Nošenje kacige se preporučuje i ostalim sudionicima biciklijade. Organizator upućuje sve sudionike događaja da se pridržavaju preporuka i mjera koji su propisani od strane HZJZ. Na samom mjestu okupljanja biti će dezinficijens za ruke za sve sudionike biciklijade. U slučaju lošeg vremena biciklijada se otkazuje. Organizatori su Turistička zajednica Marija Bistrica i Bluesun hotel Kaj, a suorganizatori VZO Marija Bistrica i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook