Prethodni članak
Sljedeći članak

U Loboru se provodi božićni projekt "Košarica ljubavi"

I ovog adventa Loborke i Loborci mogu pokazati veliko srce i ljubav za druge – prikupljaju se donacije za božićne „Košarice ljubavi”


Vrijeme Došašća vrijeme je ljubavi, zajedništva i darivanja, vrijeme kad posebno mislimo na one kojima je teško, koji su sami, na potrebite koji žive među nama.

Kako bi mještani i župljani i ove godine mogli zajedno pomoći onima kojima je to najpotrebnije, Općina Lobor i Župa sv. Ane i ove su godine organizirale božićni projekt „Košarica ljubavi”. Tijekom Adventa građani doniraju namirnice i higijenske potrepštine, a bogati će paketi umirovljenicima i socijalno ugroženim stanovnicima biti podijeljeni uoči Božića.

– Mi smo se odlučili na ovakav način razveseliti naše mještane i župljane. Nemamo još uvijek one klasične božićnice, već smo se odlučili za pakete koji su i veće vrijednosti nego božićnice u nekim općinama i gradovima, a naše „Košarice ljubavi” dijelimo dvaput godišnje, za Božić i za Uskrs – kaže općinska načelnica Ljubica Jembrih.

Donacije se, kao i ranijih godina, prikupljaju u crkvi sv. Ane u Loboru te u trgovinama diljem općine, gdje su postavljene posebno označene kutije za donacije, a načelnica ne sumnja da će se humanitarnoj akciji i ove godine odazvati brojne Loborke i Loborci.

– Naši ljudi doista imaju mnogo empatije i rado se odazivaju našim akcijama kojima prikupljamo namirnice i higijenske potrepštine za potrebite, a budući da se pomoć prikuplja za sve župljane naše župe, „Košarice ljubavi” otići će i na brojne adrese izvan općine Lobor – ističe načelnica i napominje da osim mještana i župljana, i Općina sudjeluje u „punjenju” košarica.

– Nastojimo da u tim paketima bude doista sve što je potrebno našim najugroženijim župljanima, kako bi im uljepšali blagdane i obogatili blagdanski stol, da i oni mogu osjetiti radost i ljepotu Božića na najljepši način – kaže načelnica Jembrih i dodaje da će se za sljedeću godinu u planu proračuna naći i prijedlog kojim bi se umirovljenicima s područja općine Lobor osigurale i božićnice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook