Prethodni članak
Sljedeći članak

Nećete vjerovati što je u plastičnoj kutiji pokraj kontejnera pronašao smetlar u Donjoj Stubici

Odmah je stigla policija...


 Jučer prilikom odvoza smeća, pored kontejnera u Matencima u Donjoj Stubici, djelatnik komunalnog poduzeća pronašao je plastičnu kutiju u kojoj se nalazilo 66 komada streljiva. Policijski službenici su sa mjesta pronalaska izuzeli streljivo.

Radi zaštite sebe i drugih ne bacajte oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva u smeće ili u prirodu. Dragovoljna predaja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
Apeliramo na građane, da u slučaju pronalaska eksplozivne naprave, oružja ili streljiva nazovu na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Zaštitite sebe i bližnje, naveli su iz zagorske policije i podsjetili:

„Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije "Manje oružja - manje tragedija", odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti. Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.“ 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook